KATEGORIJE

Promocija monografije Zaklade

10.06.2020. / vijesti / sveučilište i društvo

Monografija Zaklade Sveučilišta u Rijeci Rijeka filantropije: 15 priča za 15 godina Zaklade kroz 15 poglavlja, odnosno odabranih priča, na informativan i inspirativan način donosi priču o riječkoj sveučilišnoj filantropiji. Cilj je Monografije trajno obilježiti rad Zaklade kao potporne institucije koja je do danas poduprijela više od 1 500 korisnika, te koja služi kao originalan i uspješan primjer povezivanja akademske, poduzetničke i civilne zajednice u regionalnom, nacionalnom, pa čak i međunarodnom kontekstu.

Velika nam je čast podsjetiti i osvrnuti se na rad naše zajedničke Zaklade, najstarije sveučilišne zaklade u Republici Hrvatskoj, koja aktivno djeluje ne samo unutar Sveučilišta, nego se vremenom profilirala u prepoznatljivu filantropsku instituciju važnu za širu društvenu zajednicu, ističe ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić.

Vođeni idejom snažnijeg povezivanja Zakladinih korisnika, promocija monografije ujedno će biti prilika predstavljanja Alumna Zaklade – zajednice dobitnika Zakladinih nagrada. Naime, do danas je Zaklada nagradila 102 znanstvenika i umjetnika, 3 studenta, 3 dobitnika nagrade u kategoriji Transfer znanja, te dodijelila 3 posebne 3 nagrade–zahvale institucijama. Inicijativa njihovog okupljanja i povezivanja, te kontinuirane popularizacije znanstvenog i umjetničkog rada, doprinijet će, ne samo ostvarivanju misije Zaklade Sveučilišta u Rijeci, nego i promociji akademske filantropije uopće. 

Predstavljanje Monografije bit će održanou četvrtak, 18. lipnja 2020. s početkom u 18.30 sati u prostoru cafè-bara Akvarij (Ulica Radmile Matejčić 5, Kampus).

Program i više informacija dostupni su na mrežnim stranicama Zaklade.

Mole se zainteresirani da s obzirom na važeće epidemiološke preporuke, najave svoj dolazak na zaklada@uniri.hr ili broj telefona 051 406 575.

Skip to content