KATEGORIJE

Prvi nacionalni ESA poziv – informativni dan

13.11.2020. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Europskom svemirskom agencijom (ESA) organizira informativni dan na temu prijave projektnih prijedloga u okviru Prvog nacionalnog ESA poziva. Informativni dan namijenjen je prije svega hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama, a održat će se 30. studenog 2020. godine u 10:00h putem platforme Skype.

Cilj ovog, ali i budućih nacionalnih poziva jest financiranje visokokvalitetnih, tehnološki relevantnih projekata kroz čiju će se provedbu ubrzati umrežavanje hrvatskih znanstvenika i gospodarstva s ciljem jačanja produktivnosti i osnaživanja suradnje te ih osposobiti za samostalno natjecanje na kompetitivnim natječajima ove agencije.

Predviđeni datum objave Poziva za dostavu projektnih prijedloga jest 9. prosinca 2020. godine, dok je početak provedbe uspješnih projektnih prijedloga planiran za svibanj 2021. godine. Ukupan proračun predviđen za Prvi poziv iznosi 850.000 EUR.

Prvi poziv namijenjen je isključivo hrvatskim tvrtkama i znanstvenoj zajednici u područjima koja obuhvaćaju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčevog sustava te podizanje svijesti o važnosti tehnologije razvijene za svemir i potencijalu infrastrukture u svemiru za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.

Ministarstvo poziva sve zainteresirane hrvatske tvrtke i znanstvene organizacije na sudjelovanje u informativnom danu s ciljem dobivanja informacija o nadolazećem Prvom nacionalnom ESA pozivu, mogućnostima i načinu prijave, evaluaciji projektnih prijedloga te ostalih podataka relevantnih za prijavu.

Informativni dan održat će se na engleskom jeziku, prijaviti se možete do 29. studenog 2020. godine na poveznici, a više informacija o Prvom nacionalnom ESA pozivu možete pronaći ovdje.





Skip to content