KATEGORIJE

Javna rasprava o prijedlogu Plana rodne ravnopravnosti

22.04.2021. / vijesti / SPEAR

Sveučilište u Rijeci je, na temelju Odluke Senata s 54. sjednice održane 20. travnja 2021., otvorilo javnu raspravu o prijedlogu Plana rodne ravnopravnosti Sveučilišta u Rijeci 2021. – 2025. 

Prijedlog Plana rezultat je rada u okviru Obzor 2020. projekta “Podrška i provedba planova za rodnu ravnopravnost u akademskoj zajednici i istraživanjima“, akronim SPEAR (engl. Supporting and Implementing Plans for Gender Equality in Academia and Research) sudjelovanjem u kojem je Sveučilište prihvatilo obvezu kreiranja, provođenja i praćenja provedbe institucionalnog plana rodne ravnopravnosti.

Svrhastrateškog dokumenta o rodnoj ravnopravnosti osiguravanje je rodne perspektive i postizanja veće rodne ravnopravnosti u istraživanjima, nastavi, administrativnim procedurama, kao i harmonizacija osobnog i poslovnog života, a riječko sveučilište će, po usvajanju konačne verzije Plana, biti prvo Sveučilište u Republici Hrvatskoj koje ima takav dokument.

Važno je napomenuti i da će plan rodne ravnopravnosti, koji uključuje integraciju rodne perspektive u sve aspekte istraživanja i inovacija, biti uvjet za prihvatljivost projekata institucija visokog obrazovanja u programu EU-a za istraživanje i razvoj Obzor Europa (2021. – 2027.). 

POZIV JAVNE RASPRAVE

Uključivanje u javnu raspravu na sljedećoj POVEZNICI.

Skip to content