KATEGORIJE

Radionica o Harteri 1. veljače 2024.

15.01.2024. / vijesti / sveučilište i društvo

Centar za popularizaciju i promociju znanosti Sveučilišta u Rijeci organizira radionicu Science&Art@Hartera, koja će biti održana u četvrtak, 1. veljače 2024. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Radionica je namijenjena općoj populaciji (učenicima srednje škole, studentima, znanstvenicima, nastavnicima, umjetnicima, …). Broj polaznika je ograničen te je obavezna prijava za radionicu na elektronsku poštu klara@prirodoslovni.com (Klara Bukovac, Prirodoslovni muzej Rijeka). Prijave se zaprimaju do 29. siječnja 2024. odnosno do popunjenja mjesta.

U uvodnom dijelu ove jednodnevne radionice (u trajanju od 8 sati) bit će pružen, kroz različite naočale, pogled na povijest i perspektive Hartere: povijesno-urbanistički kontekst, tehnologija koje je omogućila uspon Hartere i okoliš – suputnik na putu kojim je Hartera kročila. U nastavku radionice upoznat ćemo vas s primjerima dobre prakse u kojima su, uz upotrebu digitalnih alata, isprepleteni znanost i umjetnost. U završnom dijelu radionice, motivirani naučenim i kao posljedicu grupnog rada u interdisciplinarnim timovima, polaznici će predstaviti kako oni kroz svoje naočale vide riječku Harteru.

Organizatori: Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci, Centar za popularizaciju i promociju znanosti Sveučilišta u Rijeci, Prirodoslovni muzej Rijeka

Organizacijski odbor: Vedrana Mikulić Crnković, Željka Modrić Surina, Ingeborg Fülepp, Iva Mrak, Kristina Pandža, Klara Bukovac

Više informacija na: https://socri.uniri.hr/sci_art_hartera2024/

Radionica se organizira u okviru projekta FASIH – Future Art and Science in Industrial Heritage https://socri.uniri.hr/projekti/fasih/) financiranog kroz program Kreativna Europa Europske unije.

Skip to content