KATEGORIJE

Radionica o pokretanju združenih studija

02.06.2022. / vijesti / kvaliteta

Sveučilište u Rijeci organiziralo je 1. lipnja radionicu o pokretanju međunarodnih združenih studija za sve zainteresirane nastavnike, članove uprava sastavnica Sveučilišta i članove tijela koji se bave ovim područjem. Inicijativa za povećanjem broja združenih studija vezana je također i na planove YUFE (Young Universities for the Future of Europe) mreže koje je Sveučilište u Rijeci dio, a koja je započela s aktivnostima na uspostavljanju svog prvog združenog preddiplomskog studija.

Prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Marta Žuvić predstavila je sudionicima stratešku inicijativu pokretanja združenih studija na Sveučilištu u Rijeci i planove za razvoj i širenje obrazovne ponude YUFE mreže, dok je Aleksandar Šušnjar, YUFE institucijski koordinator Sveučilišta u Rijeci, predstavio nacrt strukture YUFE mikrokvalifikacija i budućeg preddiplomskog studija.

Sudionici su također imali priliku upoznati se s nacionalnim regulatornim okvirom kroz izlaganje Marine Cvitanušić Brečić, predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja te s europskim politikama i praksama akreditiranja međunarodnih združenih studija, kroz prezentaciju mr. sc. Sandre Bezjak, v. d. ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

S obzirom na to da se radi o tematici koja je relevantna za sva visoka učilišta u Republici Hrvatskoj, u sklopu radionice vlastita iskustva i aktivnosti svojih sveučilišta na pokretanju međunarodnih združenih studija predstavili su: dr. sc. Slaven Zjalić (Sveučilište u Zadru), dr. sc. Smiljana Pivčević i dr. sc. Goran Ćorluka (Sveučilište u Splitu) te dr. sc. Ivan Koprić (Sveučilište u Zagrebu).

Skip to content