KATEGORIJE

Radionica upoznavanja s natječajem Europskog fonda za regionalni razvoj

23.01.2024. / vijesti / inovacije

RADIONICA: Predstavljanje poziva „Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije Jadranske Hrvatske“ (Europski fond za regionalni razvoj)

Regionalna razvojna agencija PGŽ organizira radionicu sa ciljem upoznavanja potencijalnih prijavitelja i konzorcija s nedavno objavljenim natječajem “Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije Jadranske Hrvatske“ vrijednim 33 milijuna €.

Radionica će se održati u petak 26.01.2024. u 10 :00 sati u prostoru Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 10 na trsatskom Kampusu.

Na radionici će vam se obratiti:

•             Vedran Kružić, RRA PGŽ – Uvodno o Planu industrijske tranzicije Jadranske Hrvatske

•             Damir Medved, EDIH Adria – Korištenje RIMAP platforme u kreiranju konzorcija unutar regionalnih lanaca vrijednosti

•             Bojan Bajić, Inovacije i razvoj d.o.o. – Upoznavanje s uvjetima raspisanog poziva „Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije Jadranske Hrvatske“

Predmet natječaja je poticanje strukturnih promjena u regionalnim gospodarstvima kroz razvoj novih proizvoda i usluga u nišama više dodane vrijednosti, omogućavanjem diversifikacije poslovanja i razvoj novih proizvoda u okviru prioritetnih niša RLV-ova Jadranske Hrvatske te poticanje rješavanja ključnih društvenih izazova tih regija.

Pozivom će se potaknuti jadranski poduzetnici na uspostavu SPIN-ova kao novog oblika suradnje i jednog od ključnih provedbenih mehanizama za industrijsku tranziciju hrvatskih regija. Dionici SPIN-ova, koji su sastavni dio jednog ili više RLV-ova, zajednički će provoditi aktivnosti istraživanja i razvoja u prioritetnim nišama RLV-ova definiranima u Planovima za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske.

Ukupna bespovratna sredstava 1. poziva za Jadransku Hrvatsku: 33.000.000,00 EUR

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 500.000,00 EUR

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 3.000.000,00 EUR

Rok za podnošenje projektnih prijava: 05.06.2024.

Zbog ograničenog broja mjesta, za sudjelovanje na radionici potrebna je prethodna registracija putem online obrasca na poveznici: https://rb.gy/5fzdo0

Skip to content