KATEGORIJE

Radionice, predavanja i humanitarna izložba projekta Rikula

18.03.2021. / vijesti / studenti

Započeo je novi kulturni projekt Rikula koji je pod organizacijom udruge eSTUDENT, od strane tima Rijeka – humanitarne aktivnosti. Projekt se sastoji od predavanja i radionica kroz koje se želi sudionike upoznati s raznim područjima umjetnosti i dizajna, a započinju od 18. ožujka.

Predviđene radionice i predavanja na koja se možete prijaviti su:

1.   „Upoznajmo svijet keramike“ by Dijana Trtanj – održava se 18. ožujka u 17 sati, na lokaciji Palach

2.   „Radionica kreativne fotografije“ by Borislav Božić – održava se 19. ožujka u 18 sati, na lokaciji Palach

3.   „Medij keramike – između arhaičnog i suvremenog, Keramika i njena primjena u sferi digitalnog“ by Rino Banko i Dražen Vitolović – dva predavanja održavaju se 22. ožujka u 18:30 na Akademiji primijenjenih umjetnosti Rijeka

4.   „Best feed forward“ by Alessia Stelko – održava se 23. ožujka u 17 sati, na lokaciji Palach

Zbog epidemioloških mjera, maksimalan broj dopuštenih sudionika na svakoj radionici je 15 osoba, a prijaviti se može ovdje.

Završnica projekta je humanitarna izložba koja se održava od 25. ožujka do 28. ožujka 2021. od 17 do 20 sati u Galeriji Studentskog Kulturnog Centra u Rijeci. Glavna tema ovogodišnjih prijava za humanitarne radove bila je voda po uzoru na bogate vodene površine grada Rijeke.

Tri najbolja rada bit će odabrana glasanjem stručnog žirija kojeg čine organizatori natjecanja i stručnjaci s područja umjetnosti:

–           doc. mr. art. Darija Žmak Kunić s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci

–           Katarina Kožul, predstavnica studenata Akademije primijenjenih umjetnosti i voditeljica Galerije Studentskog kulturnog centra

–           Ksenija Orelj, viša kustosica u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti

–           Tim Rijeka – humanitarne aktivnosti

Četvrti najbolji rad bira publika, nakon što se zbroje glasovi svih posjetitelja tijekom cijelog trajanja izložbe.

Sva sredstva prikupljena od kupljenih ulaznica s humanitarne izložbe, donirat će se časopisu Ulične svjetiljke koji se bavi problemima beskućnika. Minimalna donacija je cijena ulaznice od 15 kuna.

Začini se kulturom uz Rikulu, a za više informacija posjeti njihov službeni događaj na Facebook stranici udruge! Ako želiš saznati više informacija o eSTUDENTu i drugim projektima, posjeti web stranicu ili društvene mreže Instagram, Facebook i LinkedIn. Sve novosti vezane uz rad udruge saznaj prijavom na newsletter.

Skip to content