KATEGORIJE

Radni posjet ambulanti na Kampusu

22.10.2019. / vijesti / sveučilište i društvo

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alen Ružić i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Tea Dimnjašević boravili su danas, 22. listopada 2019. u radnom posjetu ambulanti na Kampusu, koja je ljetos započela s radom, a koju vodi Josip Eljuga, dr. med.

Cilj je posjeta bila je razmjena informacija o uhodavanju prakse, mogućnostima za poboljšanje rada i zdravstvenih usluga, budući da usluge ambulante i liječničkih timova koriste studenti.

U razgovoru s dr. Eljugom i sestrom Nadom Jugović zaključeno je kako ambulanta najviše koristi studentima koji žive privremeno u Rijeci dok su na studiju. ”Ako se student prehladi ili treba npr. skinuti šavove, svakako neće ići u mjesto prebivališta, a Hitnu službu ne treba time opterećivati”, rekla je u razgovoru gđa Jugović.

Rektorica i predsjednica Studentskog zbora zaključile su kako studente treba dodatno informirati o mogućnostima korištenja usluge ambulante na Kampusu.

”Ovo je samo jedan u nizu koraka, kojim Sveučilište u Rijeci kontinuirano podiže standard naših studenata”, naglasila je rektorica.

Ambulanta na Kampusu,  koja je dio Doma zdravlja Primorsko-goranske županije otvorena je i za građanstvo. Primarno se zbog blizine to odnosi na građane susjednih dijelova grada koji gravitiraju Kampusu, no usluge ambulante mogu koristiti svi građani ako žele pa tako mogu premjestiti svoje liječničke kartone.

Potpuno novoopremljena ambulanta nalazi se u novoizgrađenom prostoru u prizemlju studentskog paviljona br. 1 na Kampusu (ulaz sa stražnje strane objekta).

Navedene aktivnosti ulaze u okvire urbanističkog i društvenog razvoja Kampusa, dio su treće misije Sveučilišta te aktivnosti u okvirima koncepta regionalnog razvoja kroz načela pametne specijalizacije, kao i uloge Kampusa kao jednog od 27 susjedstava u projektu EPK 2020.

Skip to content