KATEGORIJE

Razgovori s alumnima Odsjeka za povijest: Kristina Pandža

30.03.2021. / vijesti / alumni uniri

Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pokreće seriju intervjua “Razgovori s alumnima” kroz koje se pokušava studente senzibilizirati o mogućnostima nakon završetka studija, bilo u vidu nastavka obrazovanja, bilo zaposlenja. Ovi razgovori su namijenjeni svim studentima, ali i ostaloj široj javnosti. Svi razgovori održavat će se online.

Prvi u nizu Razgovora ostvaren je s alumnijem Lovrom Kraljem, doktorandom na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti, koji već nekoliko godina surađuje s matičnim Odsjekom za povijest u implementaciji tema o holokaustu u studij povijesti.

Dogovorena su još tri takva razgovora, koji će biti održani u ljetnom semestru ove akademske godine. Sve razgovore s alumnima vodit će demonstrator Odsjeka za povijest David Čarapina, student prve godine diplomskog studija Povijest i interpretacija baštine.

U srijedu, 31. ožujka 2021. u 18.30 sati na platformi Microsoft Teams gostovati će druga po redu alumna, Kristina Pandža, kustosica Muzeja Grada Rijeke.
Razgovor će se dotaknuti sljedećih tema:
1. Važnost udruga
2. Pitanje interpretacije
3. Što znači biti kustos u 21. stoljeću?
4. Pogled prema 2030. godini
Kristina Pandža, magistra edukacije povijesti i informatike, radi kao kustosica u Muzeju grada Rijeke te je vanjska suradnica Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci. Od fakultetskih dana zaokupljena je riječkom industrijskom poviješću i baštinom, istraživanjem, prezentacijom, valorizacijom, interpretacijom.

Nakon ovog uslijedit će još dva razgovora. Jedan sa Lukom Šiptarom, doktorandom Instituta za srednjovjekovne studije Sveučilišta u Leedsu te drugi sa Vedranom Sulovskym, koji je doktorirao na Sveučilištu Cambridge i koji je zaposlen kao postdoktorand na istom Sveučilištu.

Više informacija o samim Razgovorima i podacima za priključenje možete dobiti putem službene Facebook stranice Odsjeka za povijest: https://www.facebook.com/pages/category/Education-Website/Odsjek-za-povijest-Filozofskog-fakulteta-u-Rijeci-650658258879591/

Skip to content