KATEGORIJE

Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci

09.12.2015. / vijesti / eu projekti

Projekt Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci obuhvaća opremanje četiri centra s pripadajućim laboratorijima: Centar za visokopropusne tehnologije, Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centar za napredno računanje i modeliranje te laboratorije Građevinskog fakulteta. Laboratorije Građevinskog fakulteta čine: Hidrotehnički laboratorij, Geotehnički Laboratorij, Laboratorij za prometnice, Laboratorij za materijale i Laboratorij za konstrukcije.

Izbor nabavljene opreme možete pogledati u katalogu.

Nositelj projekta je Sveučilište u Rijeci, koje kao središnja obrazovna i istraživačka ustanova u Primorsko-goranskoj županiji, ovim projektom želi unaprijediti istraživačku infrastrukturu centara i laboratorija koji djeluju na Sveučilišnom kampusu.

U svim centrima nabavka opreme osigurala je implementaciju novih metodologija i tehnologija u inter- i multidisciplinarnim područjima znanosti i istraživanja s ciljem povećanja istraživačkih kapaciteta Sveučilišta. Navedene aktivnosti omogućile su postizanje izvrsnosti u razvoju, inovacijama i istraživanju u Republici Hrvatskoj te smanjile regionalne nejednakosti u razini znanstvene, istraživačke i obrazovne infrastrukture. Oprema je omogućila povećanje broja sveučilišnih projekata temeljenih na znanju.

Postignuti rezultati implementirali su se u suradnji s malim i srednjim poduzećima na tržištu čime se povećao broj radnih mjesta u srednje visokoj i visokotehnološkoj proizvodnji te se povećao broj transfera tehnologije s privatnim sektorom namijenjenih daljnjoj komercijalizaciji. Poduzete aktivnosti osigurale su prisutnost na tržištu čime je projekt dobio održivu komponentu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 180.182.048,91 kuna od čega doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 153.154.741,57 kuna (85%), a nacionalni doprinos iznosi 27.027.307,34 kuna (15%).

Provedba projekta započela je 19. travnja 2014., a projekt je završio 18. prosinca 2015. godine.

Kontakt: strukturni@uniri.hr.

Skip to content