KATEGORIJE

Razvoj istraživačkih karijera kroz novi EU projekt SECURE

01.09.2022. / vijesti / eu projekti

Sustainable Careers for Researcher Empowerment (SECURE) novi je europski projekt Sveučilišta u Rijeci, odobren za financiranje u okviru programa Obzor Europa.

Stvaranje okvira za poboljšanje istraživačkih karijera jedan je od aktualnih prioriteta unutar europskog istraživačkog prostora, kako bi se očuvala i promicala otporna i konkurentna Europa, potaknula privlačnost i održivost istraživačkih karijera diljem Europe te olakšala cirkulacija mozgova.

U skladu s navedenim, cilj projekta SECURE je razviti koordinaciju i mjere podrške za stvaranje i implementaciju zajedničkog okvira istraživačkih karijera, koji će ponuditi niz opcija za podršku organizacijama u novačenju, zapošljavanju, obuci, razvoju, napredovanju i mobilnosti istraživača u svrhu poboljšanja istraživačke karijere i smanjenja karijerne nesigurnosti. Ispitat će se i mogući načini implementacije tzv. tenure track modela karijernog napredovanja 

Koordinator projekta je Plataforma Oceánica de Canarias (PLOCAN) iz Španjolske. Uz Sveučilište u Rijeci, uključeni su i mreže YERUN, EURODOC, Euroscience, Marie Curie Alumni Association i VDI/VDE te dodatni partneri (istraživačke organizacije, institucije koje financiraju istraživački rad i gospodarski subjekti) iz Austrije, Belgije, Cipra, Francuske, Irske, Mađarske, Portugala, Rumunjske, Srbije i UK.

Ukupan proračun projekta iznosi gotovo 1.500.000 €, pri čemu je proračun Sveučilišta u Rijeci 79.750 €. Očekivani početak projekta je 1. siječnja 2023. godine, a projekt će trajati dvije godine.

Skip to content