KATEGORIJE

Rektor Jannadi na Sveučilištu u Rijeci

24.01.2020. / vijesti / međ. suradnja

Prof. dr. sc. Osama A. Jannadi, rektor Sveučilišta za poslovanje i tehnologiju (UBT) u Jeddahi, Saudijska Arabija, posjetio je Sveučilište u Rijeci, u pratnji prof. dr. sc. Hode Mansour.

Rektora Jannadija i profesoricu Mansour na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci ugostili su rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Alen Host, prof. dr. sc. Saša Žiković, prodekan za znanost i međunarodna strateška partnerstva Ekonomskog fakulteta, dekan Tehničkog fakulteta prof. dr. sc. Duško Pavletić te Nina Kolaković iz Ureda rektorice.

Na početku sastanka rektorica Prijić-Samaržija ukratko je predstavila Sveučilište u Rijeci, posebno se osvrnuvši na nedavno uključivanje u mrežu Mlada sveučilišta za budućnost Europe, nakon čega je rektor Jannadi predstavio Sveučilište u Jeddahi, dosadašnje aktivnosti i područja interesa. Raspravljalo se o poboljšanju sadašnje suradnje i uspostavljanju novih oblika suradnje.

Zahvaljujući profesorici Mansour, koja je prošle godine boravila na Ekonomskom fakultetu u sklopu namjenskog institucijskog financiranja internacionalizacije znanosti i umjetnosti kroz projekt dolazne mobilnosti uglednih znanstvenika, umjetnika i nastavnika, uspješno je uspostavljena suradnja s Ekonomskim fakultetom, a potpisivanjem Sporazuma o suradnji otvara se prostor za suradnju s drugim sastavnicama.

Nakon službenog dijela sastanka, rektor Jannadi potpisao se u Knjigu počasnih gostiju. 

Skip to content