KATEGORIJE

Rektorica Prijić-Samaržija sudjelovala na EU Knowledge Valorisation Week 2022

01.04.2022. / vijesti / YERUN

Od 29. ožujka do 1. travnja. 2022., u organizaciji Europske komisije, Glavne uprave za istraživanje i inovacije, EU država članica i zemalja EEA, održava se Europski tjedan valorizacije znanja (The EU Knowledge Valorisation Week). 

Europski tjedan valorizacije znanja okupio je velik broj stručnjaka iz Europe i kreatore politika s ciljem pokretanja dijaloga i razmjene iskustva o dostupnim kapacitetima i vještinama za valorizaciju znanja u Europskoj uniji, ali i o načinima poboljšanja ulaganja u inovacije i istraživanje te razvijanje inovacijskih ekosustava (klastera).

Tijekom samog događaja prikazani su izvrsni primjeri politika i alata koji potiču korištenje znanstvenih rezultata od koristi za cijelo društvo, a koji su nastali zajedničkom suradnjom svih dionika, od znanstvene zajednice, umjetničke zajednice, gospodarstvene zajednice i civilnog društva. Rektorica Sveučilišta u Rijeci, predsjednica mreže Yerun, sudjelovala je na EU Knowledge Valorisation Week na panelu NEW DIRECTIONALITY FOR KNOWLEDGE VALORISATION IN THE EU kao jedini predstavnik Svečilišne zajednice. Uz rektoricu, prof. dr. sc. Prijić-Samaržiju, na panelu su sudjelovali Bruno Maquart, President of Ecsite & President of UNIVERSCIENCE, Paris Kjell Håkan Närfelt, Chief Strategy Officer, VINNOVA Lisa O’Donoghue, CEO, Votechnik, a panel su moderirali Jean-Eric Paquet, Director-General Research & Innovation, European Commission & Martin Bunček; Director of the Technology Agency of the Czech Republic. Europski tjedan valorizacije znanja doprinosi novom Europskom istraživačkom prostoru (ERA) koji poziva na bolje prevođenje rezultata istraživanja i inovacija u gospodarstvo i društvo. Podržat će trenutni rad na „nadogradnji smjernica EU-a za bolju valorizaciju znanja” i omogućiti istraživanje interesa i mogućnosti budućeg zajedničkog djelovanja EU-a na temelju postojećih najboljih praksi.

EU Tjedan valorizacije znanja doprinosi novom Europskom istraživačkom prostoru (ERA) koji poziva na bolje prevođenje rezultata istraživanja i inovacija u gospodarstvo i društvo. Podržat će trenutni rad na „nadogradnji smjernica EU-a za bolju valorizaciju znanja” i omogućiti istraživanje interesa i mogućnosti budućeg zajedničkog djelovanja EU-a na temelju postojećih najboljih praksi.

Program

Skip to content