KATEGORIJE

Studenti nagrađeni rektorovom nagradom u 2020./2021. ak. god

25.05.2021. / vijesti / Dies Academicus

U sklopu obilježavanja 48. Diesa Academicusa, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija dodijelila je danas, 25. svibnja 2021. tradicionalne Rektorove nagrade.

Dodjela je održana online, a rektorica se riječima potpore obratila nagrađenima: Zahvaljujem svima na vašim doprinosima Sveučilištu u Rijeci. Ponosni smo što imamo ovakve izvrsne studente. Želim vam prenijeti poruku podrške, jer svi osjećamo neku nelagodu radi trenutne pandemije; no moramo ostati fokusirani i truditi se i dalje i tada mjesta strahu neće biti. Važno je da osvijestite da je Sveučilište u Rijeci dobro, europsko sveučilište i s ponosom možete reći da ste tu diplomirali. Sveučilište je tu za vas i dalje, kada budete naši alumni. S ovakvim biografijama kakve imate i vašim postignućima, ne morate se brinuti za svoju budućnost! Čestitam vam u ime cijele akademske zajednice.

Rektorica je među izvrsnim studentima odabrala ”najbolju od najboljih” i studenticom generacije proglasila Mateju Napravnik, studenticu druge godine diplomskog studija Računarstvo Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

STUDENTICA

Tea Teodorović

Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Likovna pedagogija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, prosjek ocjena 4,8.

STUDENT

Kristijan Dražić

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Student 3. godine preddiplomskog studija Poslovne ekonomije, smjer Financije i računovodstvo Ekonomskog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 5,00.

STUDENTICA

Dora Rašan

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

Studentica 1. godine diplomskog studija Menadžment u hotelijerstvu Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, prosjek ocjena 4,6.

STUDENT

Mario Gržančić

Fakultet dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci

Student 6. godine integriranog studija Dentalna medicina Fakultet dentalne medicine u Rijeci, prosjek ocjena 4,8.

STUDENTICA

Nataša Skočibušić

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Klinički nutricionizam Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci, prosjek ocjena 4,9.

STUDENTICA

Lora Stefanović

Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Talijanski jezik i književnost – Pedagogija Filozofskog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 4,9.

STUDENTICA

Petra Černeka

Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Građevinarstvo, smjer Hidrotehnika Građevinskog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 4,7.

STUDENTICA

Lea Šilec

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 6. godine integriranog studija Medicina Medicinskog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 4,9.

STUDENTICA

Leandra Križanić

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu Pomorskog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 5,00.

STUDENTICA

Žana Gavrić

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 5. godine integriranog studija Pravo Pravnog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 4,7.

STUDENTICA

Matea Ivaničić

Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Biotehnologija u medicini Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, prosjek ocjena 4,9.

STUDENT

Luka Bartulović

Odjel za fiziku Sveučilišta u Rijeci

Student 2. godine diplomskog sveučilišnog studija Fizika, smjer Astrofizika i fizika elementarnih čestica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, prosjek ocjena 4,8.

STUDENT

Andrija Juran

Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci

Student 2. godine diplomskog studija Informatika, modul Informacijski i komunikacijski sustavi Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, prosjek ocjena 4,7.

STUDENTICA

Ema Tretinjak

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Matematika i informatika, nastavnički smjer Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, prosjek ocjena 4,6.

STUDENT

Mateja Napravnik

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Računarstvo Tehničkog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 5,0.

STUDENTICA

Nikol Marelja Bošnjak

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 5. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog Učiteljskog studija Učiteljskog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 4,8.

STUDENTICA

Antonia Škarpin

Politehnika i informatika Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Politehnika i informatika Sveučilišta u Rijeci, prosjek ocjena 4,1.

„Student generacije u 2020./2021. ak. godini“ 

STUDENT

Mateja Napravnik

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studentica 2. godine diplomskog studija Računarstvo Tehničkog fakulteta u Rijeci, prosjek ocjena 5,0. Mateja ima 23 godine i kao što smo već spomenuli na 2. je godini diplomskog studija Računarstva Tehničkog fakulteta u Rijeci. Mateja je jedina koja je u svojoj generaciji na preddiplomskom studiju diplomirala s najvećom pohvalom (Summa cum laude) uz prosjek od 95%., a za uspjeh tijekom studiranja 4 je puta bila nagrađena dekanovom nagradom. Osim toga od početka 2018. godine članica je Studentskog ogranka Sveučilišta u Rijeci u Institute of Electrical and Electronics Engineers IEEE, velike međunarodne profesionalne organizacije za razvoj tehnologije. Unutar ogranka obnašala je funkciju potpredsjednice i tri je godine vodila pripremni seminar iz programiranja. Tijekom tri akademske godine bila je demonstratorica na 6 predmeta iz područja matematike i programiranja. Valja istaknuti da je od 2019. godine aktivni član Riteh Web Teama koji se bavi izradom i održavanjem različitih mrežnih sustava fakulteta. Uz sve navedeno ne smije se izostaviti i to da, uz redovno studiranje, od prosinca 2019. godine radi za kompaniju Span koja je glavni Microsoftov partner u Hrvatskoj i radi na značajnim projektima i softverskim proizvodima za velike korporacije kao što su Starbucks i McDonald’s Corp.

Rektorova nagrada za  stručni/znanstveni/umjetnički rad

Rektorova nagrada za stručni/znanstveni/umjetnički u kategoriji biotehničkih znanosti i biomedicine i zdravstva. Radi se o studentima koji su već 2019./2020. ak. godine stekli diplomu na integriranom sveučilišnom studiju Medicina Medicinskog fakulteta u Rijeci, a nagrađeni su za studentski znanstveni rad „Screening for nonalcoholic fatty liver disease in patients with type 2 diabetes mellitus using transient elastography-a prospective, cross sectional study“. Istražili su povezanost bolesti nealkoholne masne jetre i šećerne bolesti koje se sve češće javljaju u populaciji kao posljedica modernog načina života. Rezultati istraživanja upućuju na to da je bolest nealkoholne masne jetre važan prediktor bolesti drugih organskih sustava. Navedeni rad objavljen je u European Journal of Internal Medicine koji je jedan od najutjecajnijih časopisa u području interne medicine. Osim toga sudjelovali su u realizaciji više znanstvenih projekata na Klinici za internu medicinu što je rezultiralo objavljivanjem tri rada indeksiranih u Current Contestu. Ovi mladi ljudi pokazali su da se studij Medicine ne sastoji isključivo od učenja i polaganja ispita, već i od kliničkog i znanstvenog rada.

Rektorova nagrada za stručni/znanstveni/umjetnički

STUDENTICA

Matea Ignatoski

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci

Rektorova nagrada za stručni/znanstveni/umjetnički u kategoriji prirodnih i tehničkih znanosti rektorova nagrada za znanstveni rad dodjeljuje se Matei Ignatoski koja je već stekla diplomu na sveučilišnom studiju Računarstvo Tehničkog fakulteta u Rijeci, a nagrađena je za istraživanje u okviru svog diplomskog rada pod nazivom „Usporedba algoritama za kompresiju teksta na različitim jezicima“. Matein diplomski rad rezultirao je 2020. godine objavom znanstvenog rada u koautorstvu i to u prestižnom inozemnom znanstvenom časopisu Mathematics indeksiranom u WoS (Current Contents) bazi, gdje se nalazi u kategoriji Excellence. Naslov znanstvenog članka je „Comparison of Entropy and Dictionary Based Text Compression in English, German, French, Italian, Czech, Hungarian, Finnish, and Croatian“.

Rektorova nagrada za stručni/znanstveni/umjetnički

STUDENTICA

Dora Rašan

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

Rektorova nagrada za stručni/znanstveni/umjetnički u kategoriji umjetničko područje i društvene i humanističke znanosti pripala je Dori Rašan studentici 1. godine diplomskog studija Menadžment u hotelijerstvu Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koja je već nagrađena rektorovom nagradom za izvrsnost. Studentica je nagrađena za znanstveni članak aktualne tematike „Zadovoljstvo klijenata pruženom uslugom ljekarnika u vrijeme epidemije bolesti COVID-19”. Znanstveni članak objavljen je u koautorstvu u časopisu Journal of Applied Health Science. Cilj ovog rada bio je istražiti i analizirati stavove klijenata ljekarni o kvaliteti usluge, analizirati njihovo sveukupno zadovoljstvo te ispitati razinu straha od bolesti COVID-19. Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku od 203 klijenata ljekarni i predstavlja značajan znanstveni doprinos u teorijskom, metodološkom i aplikativnom smislu u području društvenih i medicinskih znanosti.

Rektorova nagrada student volonter 

STUDENTICA

Maja Mrak

Medicinski Fakultet Sveičilišta u Rijeci

Rektorovom nagradom „Student volonter godine“ nagrađena je Maja Mrak, studentica 6. godine integriranog studija Medicina Medicinskog fakulteta u Rijeci. Uz zahtjevan studij medicine Maja nalazi vremena i za volontiranje u nizu udruga i organizacija te je samo u prošloj akademskoj godini ostvarila 260 volonterskih sati. Maja je idejna začetnica studentske volonterske grupe projekta Rispekt Matice umirovljenika Grada Rijeka koji se kroz različite radionice bavio osnaživanjem i uključivanjem građana treće životne dobi u zajednicu. Izuzetno je aktivna u radu Studentske sekcije časopisa Medicina Fluminensis, te je predstavnica studenata u uredničkom odboru časopisa. Osim toga kroz brojne aktivnosti u koje se uključuje kao što su kongresi, radionice, znanstveni skupovi i evaluacije te drugo, entuzijastično i uspješno promovira studentsku znanost i Medicinski fakultet u Rijeci.

Rektorova nagrada za studentski aktivizam

STUDENTICA

Ivana Kosec

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Rektorova nagrada za studentski aktivizam dodjeljuje se studentima koji su iznimno angažirani i aktivno uključeni u rad za dobrobit zajednice, a ovogodišnja je dobitnica te nagrade Ivana Kosec, studentica 2. godine diplomskog studija Poslovna ekonomija. Ivana je uvijek voljna dati svoj doprinos u projektima od društvenog i humanitarnog značaja stoga sudjeluje u brojnim tijelima, povjerenstvima i organizacijama kao što su: Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Ured za udruge pri Sveučilištu u Rijeci, YUFE Studentski forum, Senat Sveučilišta u Rijeci, Stručno vijeće Centra za studije, Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta, Odbor za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete Ekonomskog fakulteta i Etički odbor Fakulteta. Također je sudjelovala u AZVO-ovoj reakreditaciji Ekonomskog fakulteta te se aktivno zalaže za podizanje kvalitete nastave kao i za što bolji akademski život studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Rektorova nagrada za studentski projekt

STUDENT

Filip Karadžić

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Rektorovu nagradu za studentski projekt dobiva student Filip Karadžić, student 3. godine preddiplomskog studija Ekonomija Ekonomskog fakulteta u Rijeci kao član tima studenata i inženjera okupljenih u Udruzi primijenjenih tehničkih znanosti oko projekta AdriaHydrofoil 2019. Projekt je osvojio dva prva mjesta na međunarodnom natjecanju HydroContestX u St. Tropezu i to za projektiranje i gradnju radioupravljivog plovila unutar dimenzijskog ograničenja, zadanog pogonskog motora i kapaciteta baterije. Filip se kao član tima osim u samoj gradnji plovila istaknuo u poslovima organizacije projekta, logistike, traženju sponzorstva i donacija te predstavljanju na natjecanjima. Uspjeh projekta postignut je u dvije kategorije: prijevoz teškog tereta (200 kg) i energetska učinkovitost prijevoza teškog tereta. Projekt uključuje suvremene tehnologije, upravljanje i zaštitu okoliša te predstavlja dobar primjer potencijalnoga održivog razvoja u brodograđevnoj industriji.

Rektorova nagrada za sport

STUDENTICA

Ana Mioč

Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci

Kao uspješna odbojkašica i dugogodišnja članica juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske ove se godine rektorova nagrada za sport dodjeljuje Ani Mioč, studentici 2. godine diplomskog studija Biotehnologija u medicini Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Ana je kategorizirana sportašica III. kategorije, čime se svrstava u vrhunske sportaše Hrvatske. Kao članica odbojkaške reprezentacije Sveučilišta 4 godine zaredom osvaja prvo mjesto na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u odbojci, a drugo mjesto na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku. Njen najveći uspjeh u akademskom sportu su dvije brončane medalje sa Europskih sveučilišnih igara koje su se održale 2018. godine u Portugalu, te 2019. godine u Poljskoj na kojima je Ana nastupila kao kapetanica sveučilišne reprezentacije. Ana je svojim sportskim rezultatima, predanošću i zalaganjem na sportskim terenima kao i izvan njega doprinijela prepoznatljivosti Sveučilišta u Rijeci na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Skip to content