KATEGORIJE

Riječke matematičarke druge!

17.06.2024. / vijesti / studenti

Na najvećem međunarodnom STEM natjecanju studenata u regiji STEM Games koje se održavalo od 12. do 17. svibnja u Umagu sudjelovalo je više od 15 fakulteta i 1500 sudionika. Tijekom 5 intenzivnih dana prijavljeni sudionici odmjerili su snage u rješavanju problema, sportu i e-sportu.

Studentice diplomskog studija Diskretna matematika i primjene Martina Baraba, Patricija Sakač, Daniela Vretenar i Paola Vukonić sudjelovale su na natjecanju Stem Games. Ostvarile su iznimno uspješan rezultat i zauzele drugo mjesto u Matematičkoj areni. Ove godine na znanju su se rješavali problemi iz varijacijskog računa i nelinearne optimizacije. Također, studentice Daniela i Paola sudjelovale su u šahu gdje su zajedno s kolegicama s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija osvojile treće mjesto. Osim natjecanja u znanju (Science, Technology, Engineering and Math arena) i sportu, u sklopu Stem Gamesa bile su organizirane mnoge aktivnosti kao što su turnir u briškuli i trešeti, beer pong, bench press te kviz na kojem su zajedno s ekipom osvojile treće mjesto. Svake večeri organizirani su koncerti ili su studente zabavavljali DJ-evi.

Rezultati Matematičke arene

  1. Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu (ETFSA)
  2. Fakultet za matematiku, Sveučilište u Rijeci (UNIRI)
  3. Prirodoslovno matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu (PMFZG)
  4. Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu (FER)
  5. Fakultet primijenjene matematike i informatike, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (MATHOS)

Od srca čestitamo našim studenticama na ovom iznimnom uspjehu i pozivamo da se i idućih godina što više studenata priključi i iskusi čari studentskog života, upozna i zabavi s kolegama s ostalih sveučilišta.

Skip to content