KATEGORIJE

Terenska nastava Sveučilišta za 3. dob – Navigacijski simulator i izložbe Pomorskog fakulteta

20.10.2023. / vijesti / treća dob

Marko Strabić, mag. ing., asistent na Zavodu za nautičke znanosti s Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, održat će u srijedu, 25. listopada 2023. s početkom u 18 sati kratko besplatno predavanje/terensku nastavu: “Navigacijski simulator i izložbe“.

Vrijeme: srijeda, 25.10.2023. u 17h,

Mjesto: Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci (Studentska ulica 2, ulaz s južne strane, okupljanje kod parkirališta fakulteta

Predavač: asistent Marko Strabić, mag. ing., Zavodu za nautičke znanosti, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Sažetak:

Nastava obuhvaća kratko predavanje o navigacijskom simulatoru, praktično korištenje simulatora gdje će polaznici i polaznice u manjim grupama uživo vidjeti kako funkcionira simulator i njegove mogućnosti. Osim toga, predstavit će se i dvije izložbe Pomorskog fakulteta – Titanic-Carpathia…100 godina poslije i Divovi mora.

Navigacijski simulator koristi se u različitim obukama kao što su rukovanje brodom u skladu sa zahtjevima STCW-a 95, rukovanje brodom u polarnim uvjetima, osposobljavanje za mornaričke aplikacije te upravljanje brodskim prometom u skladu s IALA V 103 standardom za certificiranje i obuku VTS osoblja.

Navigacijski simulator NTPro 5000 sastoji se od tri mosta koji su postavljeni u dvije zasebne prostorije. Svaki most opremljen je jednim zasebnim LCD projektorom visoke rezolucije gdje je omogućena vizualizacija na platnu u sektoru od 60°.

Izložbom Titanic-Carpathia…100 godina poslije obilježila se stota godišnjica potonuća broda Titanic u kojoj je predstavljena i Carpathia, brod koji je došao u pomoć preživjelima s broda Titanic. Izložba Divovi mora obuhvaća kopije slika riječkog slikara Nevenka Žunića. 

Nastavu će držati Marko Strabić, mag. ing., asistent na Zavodu za nautičke znanosti.

Skip to content