KATEGORIJE

S3D TERENSKA NASTAVA: posjet laboratoriju Građevinskog fakulteta

27.01.2023. / vijesti / treća dob

Docentica Nina Čeh, s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, s Katedre za tehničku mehaniku, održat će u srijedu, 1. veljače 2023. s početkom u 17 sati terensku nastavu – posjet Laboratoriju za konstrukcije (potresni kutak) Građevinskog fakulteta u Rijeci. Mjesto okupljanja je predvorje Građevinskog fakulteta.

Vrijeme: srijeda, 1.2.2023. u 17h

Mjesto: Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci (Radmile Matejčić 3, 51000, Rijeka)

Predavačica: doc. dr. sc. Nina Čeh, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci (Katedra za tehničku mehaniku)

Kontakt: nina.ceh@uniri.hr

Sažetak:

Predstavit ćemo i obići “potresni kutak” u Laboratoriju za konstrukcije Građevinskog fakulteta u Rijeci. “Potresni kutak” uključuje potresne platforme – uređaje za umjetno izazivanje kontroliranog potresa na umanjenim modelima konstrukcija – i sustave kamera za optičko mjerenje ponašanja modela. Demonstrirat ćemo kako nam eksperimenti na takvim uređajima daju vrlo vrijedne informacije o tome kako se stvarne konstrukcije (zgrade, mostovi i drugo) ponašaju tijekom potresa.

O predavačici:

doc. dr. sc. Nina Čeh

Zaposlena je na mjestu docentice na Katedri za tehničku mehaniku Građevinskog fakulteta u Rijeci. Doktorirala je 2018. godine na modeliranju i eksperimentalnom ispitivanju ljuljanja krutih tijela tijekom pomicanja podloge. Do sada je bila suradnica na pet znanstvenih projekata te vodila jedan znanstveni projekt za mlade znanstvenike na Sveučilištu u Rijeci i jedan znanstveni projekt u kojem se usavršavala na Sveučilištu u Oxfordu, UK. Voditeljica je međunarodnog bilateralnog projekta sa Dalian University of Technology u Kini te zamjenica predstojnice Centra za promociju i popularizaciju znanosti na Sveučilištu u Rijeci. Bavi se numeričkom i eksperimentalnom dinamikom diskontinuiranih i kontinuiranih sustava, dinamičkom karakterizacijom blokovskih konstrukcija i potresnim odazivom dugačkih konstrukcija prilikom višestruke pobude oslonaca.

Skip to content