KATEGORIJE

Sastanak SPEAR konzorcija – jačanje suradnje

12.07.2022. / vijesti / SPEAR

Na Sveučilištu NOVA u Lisabonu, Portugal, 5. – 6. srpnja 2022. godine održan je 6. konzorcijski sastanak SPEAR projekta, tzv. PLSM (Project Learning and Support Meeting), kojem je svrha jačanje zajednice prakse. Sudjelovalo je 30-ak predstavnica i predstavnika devet projektnih partnera iz Danske, Austrije, Litve, Mađarske, Njemačke, Portugala, Švedske te Hrvatske.

Susret je bio prilika za razmjenu iskustava partnerskih institucija o provedbi mjera u okviru projekta donesenih planova rodne ravnopravnosti, a naglasak programa stavljen je na kreiranje prijedloga politika provedbe rodne ravnopravnosti za dionike na nacionalnim i europskom nivou. Izuzetno su dragocjenima ocijenjeni komentari i prijedlozi rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržija i članica Savjetodavnog odbora Martine Schraudner, voditeljice Fraunhofer centra za odgovorno istraživanje i inovacije i Odjela za rod i raznolikost u tehnologiji i razvoju proizvoda Tehničkog sveučilišta u Berlinu, Rachel Palmén, istraživačice u Centru za primijenjena društvena istraživanja NOTUS sa znanstvenim fokusom na politike rodne ravnopravnosti te Mateje Medlobi, akreditirane parlamentarne asistentice u uredu europarlamentarnog zastupnika Predraga Freda Matića u Bruxellesu.

Sanja Bojanić, izvanredna profesorica s Akademije primijenjenih umjetnosti te Liv Baisner Peterson, članica tima za rodnu ravnopravnost Sveučilišta Južne Danske, institucije koordinatora projekta, održale su praktičnu radionicu Doing gender through artistic expression.

Riječkom timu projekta SPEAR i ovom su prilikom članovi konzorcija čestitali na nagradi za Strašne žene (Fierce Women Award) koju su im u svibnju dodijelili portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women za značajan doprinos rodnoj ravnopravnosti, pravednosti i socijalnoj pravdi u Hrvatskoj u protekloj godini.

Skip to content