KATEGORIJE

Sastanak YUFE partnera

28.11.2023. / vijesti / yufe

Na Sveučilištu u Rijeci je 21. i 22. studenog održan sastanak YUFE radnog paketa za diseminaciju, praćenje utjecaja i vanjska partnerstva. Zajedničkim sastankom nastavljen je rad na glavnim zadacima radnog paketa, uključujući razvoj YUFE diseminacijskog plana te uspostavu i implementaciju okvira za praćenje utjecaja Alijanse, kao i razvijanje programa za razvoj kapaciteta i proširenje mreže partnerstava izvan granica Alijanse.  

Nakon prezentacije radnih zadataka, članovi i članice radnog paketa sudjelovali su u interaktivnim tematskim  radionicama, koje su vodili Anna Kuczborska sa Sveučilišta Nicolaus Copernicus u Toruńu, Elizabeth Lacroix sa Sveučilišta Sorbonne Nouvelle u Parizu, Christina Delaporta sa Sveučilišta na Cipru i Bojana Ćulum Ilić sa Sveučilišta u Rijeci. 

Na sastanku je postavljen naglasak na razvoju održivih strategija za jačanje utjecaja YUFE Alijanse, te na uspostavi i jačanju kolaborativnih praksi kroz model četverostruke spirale. S tim ciljem, članovi tima imali su priliku upoznati se s primjerima dobre prakse kroz prezentaciju aktivnosti EUTOPIA Alijanse u području izgradnje kapaciteta i širenja mreže izvan partnerskih institucija, koje su im predstavili Miha Lebič, voditelj Ureda projekata i Katja Cerar, voditeljica Ureda za internacionalizaciju sa Sveučilišta u Ljubljani. YUFE institucijski koordinator Sveučilišta u Rijeci Aleksandar Šušnjar predstavio je važnost YUFE vizije jačanja kapaciteta organizacija koje nisu uključene u europske sveučilišne alijanse te uspostave suradnje među postojećim alijansama. Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak prema ostvarivanju zajedničkih ciljeva i suradnji izvan granica Alijanse. 

Skip to content