KATEGORIJE

SDF punom parom!

07.06.2024. / vijesti / studenti

Za nama su već 4 dana jedinstvenog studentskog festivala u regiji – Student Day Festivala, koji ove godine broji svoje 14. izdanje. Veliki broj aktivnosti, radionica i druženja je iza nas, a veliko glazbeno finale u ex Exportdrvu kuca na vrata. Nakon što su ovog ponedjeljka studenti preuzeli vlast u Gradu Rijeci krenula je priča 14. izdanja Festivala. Veliki broj aktivnosti, kako za studente, tako i za posjetitelje i građane Rijeke, održan je u epicentru svih studentskih zbivanja, sveučilišnom Kampusu na Trsatu, a dio aktivnosti i radionica održani su i online te na raznim lokacijama u Rijeci.

U petak započinje i dugo očekivani glazbeni dio studentskog festivala u ex Exportdrvu na Delti na kojem će nastupiti Belfast Food, TBF, Bore Balboa, E. T., Minea, Hiljson Mandela te Baby Lasagna, a ulaz je besplatan za sve građane.

Početak Festivala otvorilo je online predavanje ”Životni put i znanstvena dostignuća fizičara dr. Ante Ravlića”, a aktivnosti na Kampusu otvorila je radionica bubnjanja ”Ritam otpora”.

Drugog dana Festivala održan je humanitarni buvljak, predavanje ”Hrana za mozak” te radionica Paint and Chill u novootvorenom studentskom centru ”Slano i Slatko”, dok se na Akvariju na Kampusu darivala krv. Održano je i online predavanje Brain Hack, radionica Blackout poezije i oslikavanja torbi u Prirodoslovnom muzeju Rijeka. Srijeda je označila i početak zbivanja na tradicionalnoj lokaciji Student Day Festivala na kojem je održan Rage Room. Uz online predavanje ”Osnove ekonomije za život”, aktualni su bili i Menza kviz Edition u Domu ”Ivan Goran Kovačić” te jedinstven spoj Student Day Festivala i STIFF-a pod nazivom STIFF Warmup uz projekcije najboljih STIFF filmova u suradnji s Art-kinom Croatia i Studentskim kulturnim Centrom u novootvorenom Žilavom parku na Kampusu.

U četvrtak je zajedrila prva YUFE Fiumanka kod Molo Longa te je održana radionica „Mindfulness“ na Medicinskom fakultetu u Rijeci te Intercultural dinner Party u “Slano i Slatko” te jedinstveni party u klubu Crkva pod prigodnim nazivom “SDF četvrtak”.

U petak je SDF obilježen sportskim aktivnostima i glazbom pa se tako redom održava Sportski dan SDF 2024 na Žilavom Kampusu od 10 do 20 sati, SDF paintball turnir 2024. u suradnji s Paintball klubom Gun od 14:30 do 20 sati te tribina Lets talk activisam u Studentskom klubu ”Slano i Slatko” s početkom u 18:30.

U subotu se nastavlja paintball turnir od 8:30 do 20 sati, a na Žilavom Kampusu održavat će se i sadnja drveća i grmolikog raslinja medijske platforme Kišobran od 11 sati. Tu su i nezaobilazno predstavljanje studentskih udruga na Lukobranu ispred Molo Longa u sklopu Studentske ”Fiumanke”. U subotu prije glazbenog dijela Festivala možete svratiti do ”Slanog i Slatkog” na jedinstvenu radionicu #ODMASKIRAJSE koja je osmišljena u sklopu projekta “Promicanje mentalnog zdravlja mladih – Pogled u sebe” s početkom u 16 sati te nastavak programa Let’s talk activism.

Kao i svake godine najiščekivaniji dio Student Day Festivala ove godine smješten je u ex Exportdrvu na Delti, a program započinje u petak od 22 sata te redom nastupaju: Belfast Food, Gustafi, Baby Lasagna te Minea, a zabava će potrajati do ranih jutarnjih sati.

U subotu se glazbeni program nastavlja uz Bore Balbou, electro dance skupinu E. T., splitske hip-hop veterane T.B.F. te trap izvođača Hiljsona Mandelu, čije će nastupe otvoriti domaće snage punka i hyperpopa: Mokri Filteri i kolektiv Dvorac, a cijeli Festival zatvorit će DJ-setovi DJ Manole i DJ Darrija. Pozivaju se svi građani da se pridruže radionicama, aktivnostima, kao i bogatom glazbenom programu u ex Exportdrvu. Ulaz je besplatan za sve građane.

Skip to content