KATEGORIJE

Šest novih programa cjeloživotnog obrazovanja

26.04.2022. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj sjednici Senata usvojena je Odluka o dodjeli priznanja počasni profesor (Honoris professor) prof. dr. sc. Nenadu Iviću. Prof. dr. sc. Nenad Ivić završio je studij francuskog jezika i književnosti i španjolskog jezika i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavao se kao stipendist Zaklade Fulbright na Odsjeku za romanske jezike i književnost Sveučilišta u Kaliforniji, Berkeley, a kao Fulbrigth Fellow djelovao je na Odsjeku za povijest Sveučilišta Princeton. Od osnivanja Odsjeka za kulturalne studije Sveučilišta u Rijeci (2004.) dr. sc. Nenad Ivić održava nastavu kao vanjski suradnik na Odsjeku, a poseban doprinos dao je u razvoju programa diplomskoga studija, a posebno s četirima monografskim kolegijima: Montaigne, Derrida, Foucault i Deleuze.

Trajni izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesore potvrđeno je prof. dr. sc. Srećku Valiću s Medicinskog fakulteta u Rijeci, a prvi izbor izv. prof. art. Nadiji Mustać s Akademije primijenjenih umjetnosti, izv. prof. dr. sc. Veri Gradišnik s Tehničkog fakulteta u Rijeci te izv. prof. dr. sc. Luki Travenu s Medicinskog fakulteta u Rijeci.
U nastavku sjednice usvojena je Odluka o raspisivanju Natječaja za upis u I. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u akademskoj godini 2022./2023.

Usvojena je i Odluka o dodjeli stipendija/financijskih pomoći iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2021./2022. ak. god., kao i Odluka o dodjeli Rektorovih nagrada za izvrsnost studentima i studenticama Sveučilišta u Rijeci u ak. god. 2021./2022.

Senat je usvojio šest novih programa cjeloživotnog obrazovanja Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu: „Croatia as a Tourist Destination“, „Français Gastronomique“, „Marketing turističke destinacije“, Međunarodna enogastronomija“, „Menadžment sporta u turizmu“ i „Prirodne atrakcije u turizmu“ (Natural Attractions in Tourism).

U sklopu tematskih točaka predstavljeno je izvješće o provedbi Strategije u 2021. godini.

Skip to content