KATEGORIJE

SKC: “Briješ na street art eru” u petak na Kampusu

24.05.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

U petak, 26. svibnja, od 10 ujutro pa sve do kraja dana udruga za mlade “Briješ?” na Kampusu će stvoriti atmosferu street arta, a sve s ciljem poticanja aktivističkog diskursa kroz sferu umjetnosti.

Uz cjelodnevno oslikavanje čak 10 umjetnika iz cijele Hrvatske, spremaju se i nastupi hip hop skupina te zabava uz disko i funk zvukove studentskog DJ-a.

Street art grana je umjetnosti koja se ne ograničava samo na vizualnu. Njegova era započela je kao društveni komentar na političko koliko i socijalno stanje društva s ciljem poticanja aktivističkog diskursa kroz sferu umjetnosti, a dio te ere u petak će se prenijeti na Kampus.

UNIRI studentice i studenti objedinili su desetak stilski različitih artista s područja cijele Hrvatske koji će od jutra oslikavati pomične panele na Kampusu. Nekoliko panela osigurano je i za sve zainteresirane da uz vodstvo umjetnika izrade svoje radove koje ćemo ostaviti da krase Kampus taman prije najdražeg perioda svakog studenta, kraja akademske godine.

Uz cjelodnevno oslikavanje spremaju se i nastupi breakdance i hip hop skupina te zabava uz disko i funk zvukove studentskog DJ-a Svena Miškovića, a kako bi se mogli cijeli dan družiti s nama pobrinuli smo se da ne ogladnite i ne ožednite. Oslikavanja, fažol, cuga, zika i još svašta nešto… Dođi, vidi, slikaj, pleši!

Projekt je to udruge za mlade “Briješ”, voditeljica projekta je APURI studentica Hana Belobrk, a projekt se provodi uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.
Skip to content