KATEGORIJE

SKC: PRIJAVE na Studentski Vrisak

02.05.2024. / vijesti / umjetnost i kultura

Vrisak, popularni sajam knjiga i festival autora, ovog rujna već tradicionalno će se održati u Rijeci, a po drugi puta će posebno mjesto u službenom festivalskom programu imati i studentice i studenti.  

Nakon prošlogodišnjeg izdanja Studentskog Vriska na kojem su po prvi puta svoje književne radove izlagale riječke studentice i studenti, za ovogodišnji Studentski Vrisak tražimo studentske radove iz cijele Hrvatske. 

Natječaj provodi Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a natječajni žiri u sastavu Dunja Matić Benčić, Enver Krivac i Tea Tulić odabrat će i simbolično nagraditi najbolje studentske priče i pjesme koje će se čitati na drugom Studentskom Vrisku u Rijeci. 

Za prijavu je potrebno ispuniti OVAJ elektronički obrazac.

Natječajni žiri

Dunja Matić (Split, 1988) Diplomirala je na Odsjeku za kulturalne studije, Filozofskog fakulteta u Rijeci na kojemu od 2015. radi kao vanjska suradnica, a od 2020. kao asistentica na kolegijima Metodologija istraživanja u kulturi, Uvod u kulturalne studije i Uvod u Sociologiju. Trenutno pohađa Interdisciplinarni doktorski program humanističkih i društvenih znanosti pri Fakultetu za društvene znanosti, Sveučilišta u Ljubljani. Autorica je romana „Troslojne posteljine“ (Studio TiM, 2017), zbirke kratkih priča Sinestezije (Vertia, 2019), te romana Mirovanje (V.B.Z. 2022) za koji je 2023. dobila regionalnu nagradu Štefica Cvek. Od 2018. godine članica je neformalne književne skupine Ri Lit. Živi u Rijeci.

Enver Krivac (1976) je multimedijalni umjetnik iz Rijeke. Djeluje na područjima književnosti, glazbe, videa i likovne umjetnosti. Objavio je nekoliko knjiga, između ostalih strip albume ‘Priče iz Ž+K!’ (Zigo, 2007) i ‘Let iznad orlovog gnijezda’ (EPK 2020, 2017), roman ‘Ulica Helen Keller’ (Zigo, 2010) za kojeg je 2011. dobio nagradu Artefakt za spekulativnu fikciju, zbirku priča ‘Ništa za pisati kući o’ (Algoritam, 2012 i BEK, 2019) koja je 2011. osvojila nacionalnu nagradu Prozak, a 2015. ušla u uži izbor za Europsku nagradu za književnost 2015, te književno-stripovsku zbirku ‘Osamotne okolnosti’ (VBZ, 2023). Djeluje i kao edukator kreativnog pisanja. Dva puta nastupao je na Europskom festival kratke priče, u Pazinu i Rijeci, te na festivalu LitLink u Rijeci. Član je neformalne riječke književne skupine ‘Ri-Lit’ i Hrvatskog društva pisaca. Od 2010. do 2023. djelovao je kao ko-autor i producent u glazbenom kolektivu Japanski Premijeri. Kao skladatelj surađuje s brojnim umjetničkim družinama. 

Tea Tulić je rođena u Rijeci 1978. Prozu je objavljivala u raznim domaćim i inozemnim književnim časopisima. 2011. je osvojila nagradu Prozak za najbolji rukopis autora do 35 godina – proznu knjigu “Kosa Posvuda” koju je Ministarstvo kulture RH nagradilo kao jedno od najboljih romanesknih ostvarenja u 2011. Ova knjiga je također objavljena u Srbiji, Italiji, Makedoniji i Velikoj Britaniji. Engleski prijevod te knjige našao se u polufinalima za European Bank for Reconstruction and Development  literature prize 2018. i Warwick prize for woman in translation 2018. Prozni tekstovi su joj također prevođeni i objavljivani na francuskom, rumunjskom i njemačkom jeziku. Članica je žirija međunarodnog književnog natječaja Lapis Histriae te neformalne riječke književne skupine RiLit. 2014. u suradnji s Enverom Krivcem i glazbenim kolektivom Japanski Premijeri, objavila je spoken word album “Albumče”.  2017. objavila je knjigu poetske proze “Maksimum jata” koja se našla u širem izboru za nagradu tportala 2018. Jedna je od predavačica u Centru za kreativno pisanje. 2023. objavila je roman “Strvinari starog svijeta”.

Program Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci možete pratiti na službenim stranicama:

WEB: skc.uniri.hr

FB: skc.rijeka

IG: skc.ri

Skip to content