KATEGORIJE

SKC: prijave za filmove i kustosku radionicu 10. STIFF-a

19.07.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

Prošlo je 10 godina otkako je nastao STIFFprvi međunarodni studentski filmski festival u Hrvatskoj. Desetljeće kasnije, u punoj snazi ponovno poziva mlade autorice i autore, kao i debitante da se prijave svojim radovima i postanu dio filmskog programa.

Prijaviti se mogu filmovi nastali u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine i koji nisu duži od 60 minuta, a iako sam naziv festivala sadrži “studentski”, prijave su otvorene i za debitantske radove, kao i za eksperimentalne filmove. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem FilmFreeway platforme, gdje je također moguće pročitati sva pravila prijave.

Prijave za repertoar najboljih studentskih i debitantskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, otvorene su do 24. srpnja 2023.

detaljnije: PRIJAVA FILMOVA

Osim filmskog programa, festival prati i izložbeni program na kojem će se prikazivati radovi audio-vizualnih i izvedbenih umjetnika i kolektiva. Pozivaju se svi zainteresirani studenti i studentice da se pridruže STIFF timu u osmišljavanju i provedbi izložbe te da se prijave na radionicu kustoske prakse u Galeriji SKC!

detaljnije: PRIJAVA za radionicu kustoske prakse

STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival koji je posvećen studentskom filmu, a ove se godine održava u Art-kinu od 22. do 26. studenog 2023. Pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji.

Više o samom festivalu možete saznati na poveznici.

Skip to content