KATEGORIJE

SKC: Zone preobražaja – slikarska izložba

23.05.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

Diplomska izložba APURI studentice Doris La Mazze otvara se ovaj petak, 26. svibnja u Galeriji SKC

…Boja se proteže ka nebu, pretače se u kopno, isparava. Slika pro(is)tječe. Slijeva se u prostor formata, u svojoj punini iščezava u plohu…

Serija izloženih slika praktična je realizacija autoričinog diplomskog rada „Zone preobražaja: dijalektika svijesti i podsvjesnog“, pod mentorstvom red. prof. art. Emilije Duparove i dr. sc. Katarine Rukavine.

Kroz svoj diplomski rad autorica se bavi poimanjem perceptivne interpretacije kao psihološkog procesa kojim se zahvaća i upoznaje izvanjski svijet. Dočaravajući atmosferu nedorečenog prostora – na granici figuracije i apstrakcije, serija radova „Zone preobražaja“ propituje krajobrazne elemente.

Proizvoljne apstrakcije pozicioniranjem u galeriju razvijaju koloristički ambijent vizualnog opažanja čime je inventivnost tumačenja prepuštena gledatelju. Te nove, galerijske okolnosti otvaraju put stvaralaštvu gledanja postavljajući protupitanja značenja prikaza.

Doris La Mazza rođena je 1999. u Firenzi. Završila je smjer arhitektonskog tehničara u Šibeniku, a iste 2017. godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje trenutno završava diplomski studij Primijenjene umjetnosti pod modulom slikarstva.

Otvorenje izložbe je u petak, 26. svibnja u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do kraja mjeseca nakon čega galerija otvara vrata Sajmu studentskih radova.

Radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

Izložba je dio projekta koji se provodi uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a voditeljica je APURI studentica Doris La Mazza.

Skip to content