KATEGORIJE

Smislene inovacije u obrazovanju – konferencija projekta RAPIDE

20.01.2023. / vijesti / eu projekti

U sklopu Erasmus+ projekta Relevant Assessment and Pedagogies for Inclusive Digital Education (RAPIDE) održat će se konferencija Smislene inovacije u obrazovanju u petak, 24. veljače 2023., s početkom u 9 sati, na Građevinskom fakultetu u Rijeci.

Konferencija se temelji na iskustvima i rezultatima ostvarenim tijekom projekta a omogućit će upoznavanje i usvajanje inovativnih praksi u učenju i poučavanju, kao što su obrnuta učionica i učenje kroz rad i projekte. Predviđeno je održavanje radionica na kojima će se aktivno raditi na upotrebi koncepta i alata za dizajn učenja, ali i povezivanje strateških ciljeva škole ili fakulteta/sveučilišta s inovativnim pedagoškim pristupima. Program konferencije dostupan je na poveznici.

Ciljne skupine su nastavnici u visokom obrazovanju, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola, ravnatelji škola i obrazovnih ustanova, dekani i prodekani, rektori i prorektori, čelnici ustanova i agencija u području odgoja, obrazovanja i znanosti te svi ostali zainteresirani za teme konferencije. Konferencija je uključena u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Svoje sudjelovanje na konferenciji potrebno je potvrditi ispunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do srijede 15. veljače 2023. Broj sudionika radionica je ograničen.

Projekt RAPIDE završava krajem veljače 2023. godine, a provodi se već dvije godine, od ožujka 2021. godine pod koordinacijom Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu sa sveučilištima: Open University iz Velike Britanije, Delft University of Technology iz Nizozemske, Goethe University iz Njemačke, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilište u Rijeci.

Glavni cilj projekta je razvoj, primjena i razmjena inovativnih načina učenja i poučavanja te upotreba analitike učenja za podršku studentima i nastavnicima. Više informacija o projektu dostupno je na službenim mrežnim stranicama projekta.

Skip to content