KATEGORIJE

Smotra prav(n)e karijere 2021.

21.05.2021. / vijesti / studenti

Smotra prav(n)e karijere Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci bit će održana tijekom idućeg tjedna, od ponedjeljka do četvrtka, 24. do 27. svibnja 2021. u online okruženju. Smotru, odnosno ”Dan karijera” organiziraju: Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Udruga studenata prava ELSA i Studentski zbor Pravnog fakulteta. Ove će godine, radi protuepidemijskih mjera, cijelo događanje biti održano u online okruženju ( putem platforme Cisco Webex).

Prvi dan Smotrezapočinje svečanim otvaranjem i pozdravnim govorima rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije; dekanice Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Vesne Crnić Grotić; predsjednice Studentskog zbora Pravnog fakulteta studentice Roberte Radlović; gradonačelnika Rijeke mr. sc. Vojka Obersnela te zamjenika primorsko-goranskog župana Petra Mamule. Potom slijedi uvodno predavanje izaslanika predsjednika Vlade RH mr. sc. Josipa Salapića, državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i uprave RH, nakon čega je planirana je panel-rasprava s uspješnim alumnima (bivšim studentima) iz pravosuđa, odvjetništva, privrede i akademske zajednice. Na panel-raspravi sudjeluju Jana Špero, ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju, Ministarstvo pravosuđa i uprave RH;  prof. dr. sc. Vesna Crnić Grotić, dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci; mr. sc. Domagoj Vučkov, sudac Županijskog suda u Rijeci; Lucia Ana Tomić, direktorica Sektora ljudskih potencijala i regulatornih poslova u Wiener osiguranju d. d. te Saša Poldan, odvjetnik i osnivač Zajedničkog odvjetničkog ureda Poldan, Gatara, Vižintin, Komorski, Ilić i Fruk Morina.

Drugoga dana Smotre predstavit će se važni europski projekti financirani iz Europskog socijalnog fonda i to HKO projekt Providentia Studiorum Iuris, koji Fakultet provodi za unaprjeđenje studijskih programa s osobitim naglaskom na budući Centar za karijere Pravnog fakulteta u Rijeci  i softver program Provis putem kojega će partneri i suradnici Fakulteta, poslodavci s kojima fakultet surađuje, moći pretraživati bazu podataka studenata i alumnija za potrebe budućeg zapošljavanja ili primanja studenata na praksu. Također, predstaviti će se i projekt Praxis Iuris usmjeren na unaprjeđenje stručne prakse studenata u okviru kojega je osnovana Klinika za besplatnu primarnu pravnu pomoć,koja je usmjerena na pružanje besplatne primarne pravne pomoći društvenoj zajednici. Uslijedit će kratko predstavljanje pravosudnog ispita i izazova koje on donosi mladim pravnicima, kao i predstavljanje studentskih udruga i studentskih projekata uz važnost iskustva studentske prakse, a osobito prakse u institucijama Europske unije. Poslijepodnevnom će se dijelu priključiti i veleposlanik Europske komisije u RH NJ. E. Ognian Zlatev te voditeljica Ureda Europskog parlamenta u RH Violeta Simeonova Staničić, koji će studentima približiti mogućnosti prakse i rada u institucijama EU-a.

Trećeg dana Smotre bit će održane tri online svečane promocije diplomanata Integriranog sveučilišnog studija prava, Preddiplomskog stručnog studija upravnog studija te Specijalističkog diplomskog stručnog studija javne uprave.

Četvrtog dana Smotre, nakon radionica Ureda za karijere Sveučilišta u Rijeci ”Kako se pripremiti za razgovor za posao?” i predstavljanja Mjera za zapošljavanje mladih pravnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od 12.30 do 15 sati predviđena je smotra poslodavaca i poslova na kojoj će se  studentima koji su okončali studij ili su pri završetku, predstaviti oni poslodavci (odvjetnički i javnobilježnički uredi, trgovačka društva) koji bi u narednom bližem razdoblju imali potrebu zaposliti u statusu pripravnika najmanje jednog studenta ili će primati studente na praksu. Poslodavci će se prvotno ukratko predstaviti u zajedničkoj virtualnoj dvorani, a potom će se omogućiti razgovor studenata s potencijalnim poslodavcima putem posebnih virtualnih soba koje će biti otvorene za svakog poslodavca.

PROGRAM (s poveznicama na događanja)

Skip to content