KATEGORIJE

South3E: program obuke i umrežavanja za istraživačke timove, TT urede, startupove i MSP-ove

06.12.2022. / vijesti / inovacije

U okviru projekta „South3E- Southern European Entrepreneurship Engine“, financiranog kroz program Obzor Europa, objavljen je prvi javni poziv kojemu je cilj poboljšati tržišnu povezanost i učinkovitost poduzetničkih ekosustava u zemljama južne Europe putem nekoliko različitih programa obuke i umrežavanja.

Ovim pozivom, South3E teži ojačati inovacijski potencijal južnoeuropskih zemalja u tzv. deep tech-u, ciljajući pritom na znanstvenu i tehničku izvrsnost u poljima poljoprivrede, prirodnih znanosti, zdravlja, inženjerstva i tehnologije.

Prijavom na poziv, prijavitelji se mogu opredijeliti za neki od ponuđenih programa obuke i umrežavanja:

  • S3E Start (rani stadij zrelosti) – praktični program obuke namijenjen istraživačkim timovima i uredima za prijenos tehnologije, za usavršavanje njihovih komercijalnih vještina i osiguravanje ranog financiranja razvoja (trajanje obuke: 18 tjedana);
  • S3E Charge (stadij rasta) – program mentorstva i umrežavanja na temu duboke tehnologije namijenjen startup tvrtkama koje su u fazi rasta, kako bi uz pomoć mentora izradile poslovne planove te privukle potencijalne ulagače (trajanje mentoriranja: 14 tjedana);
  • S3E Reverse (stadij povećanja, eng. scale-up) – program otvorenih inovacija s fokusom na duboke tehnologije namijenjen povezivanju velikih tvrtki i javnih organizacija s malim i srednjim poduzećima koja mogu odgovoriti na izazove održivog razvoja s kojima se tvrtke i organizacije susreću.

Navedeni programi obuke i usavršavanja namijenjeni su primarno istraživačkim timovima, startup tvrtkama te malim i srednjim poduzećima iz sljedećih država: Bugarske, Hrvatske, Grčke, Italije, Malte, Španjolske te pridruženih zemalja kao što su Albanija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska.

Prvi informativni dan na kojemu će biti moguće saznati više informacija održat će se virtualno 7. prosinca 2022. u 14:00h, a prijave su dostupne na poveznici.

Javni je poziv otvoren do 10. veljače 2023. u 17:00h, a više informacija dostupno je na službenim mrežnim stranicama.

Skip to content