KATEGORIJE

Sovica URI odgovara na pitanja

03.12.2020. / vijesti / o sveučilištu

Sveučilište u Rijeci ima viziju da postane Europsko sveučilište budućnosti – otvoreno sveučilište koje zagovara uključivost, inovativnost, povezanost sa zajednicom, sveučilište koje izlazi izvan zidova institucija, disciplina, granica. Za ostvarenje svake vizije potrebi su iskoraci i promjene. 

Riječko sveučilište još jednom istupa prvo. Ovaj put kroz digitalnu transformaciju, nudeći budućim i sadašnjim studentima i studenticama podršku pri snalaženju u akademskom okruženju, olakšavajući im na taj način pristup visokom obrazovanju te uspješno studiranje.

U vremenima kada su svima informacije najpotrebnije, a istovremeno, zbog situacije izazvane pandemijom virusa Covid-19, najnedostupnije, Sveučilište u Rijeci predstavlja vam prvog sveučilišnog virtualnog asistenta – sovicu URI.

URI će pokušati brzo i učinkovito odgovoriti na vaše upite, pružiti vam informacije i upute. Odgovorit će na vaša pitanja vezana uz studije, studiranje, studentski standard i studentske aktivnosti te vam ponuditi najnovije obavijesti!

URI vam omogućava pristup informacijama s bilo kojeg digitalnog uređaja, u bilo koje vrijeme, bez odlaska u studentsku službu. Do traženih informacija stižete pretraživanjem ponuđenih tema ili postavljanjem pitanja na koja URI, primjenom umjetne inteligencije, u realnom vremenu odgovara.

Molimo vas da sada na početku budete strpljivi i blagi prema našoj sovici URI! Moguće je da se neće snaći pri svakom vašem upitu, no sva se vaša pitanja prikupljaju i analiziraju, kako bi URI s vremenom postajala sve mudrija.

Ako imate komentare i sugestije koji bi nam mogli pomoći da unaprijedimo URI, pišite nam na uri@uniri.hr.

Skip to content