KATEGORIJE

Sporazum s Kanalom RI

11.04.2019. / vijesti / o sveučilištu

utorak, 2. travnja 2019.

Sveučilište u Rijeci danas je potpisalo Sporazum o suradnji i provedbi stručne prakses regionalnom televizijskom kućom Kanal RI. Sporazum su potpisati direktor Kanala Ri g. Ivan Jerčinović i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Potpisivanju su također nazočili glavni urednik Kanala RI g. Igor Rivetti i gđa Višnja Egić iz marketinga Kanala Ri te prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić.

Suradnja će se ostvarivati kroz izvođenje stručne prakse pod vodstvom nastavnika Sveučilišta, uz sudjelovanje mentora s Kanala RI, u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija odnosno programa cjeloživotnog obrazovanja.

Ovaj sporazum predstavlja okvir za dodjelu statusa stručne baze Sveučilišta u Rijeci, što su naredni koraci, sukladno Pravilniku o kriterijima i postupku za dodjelu naziva znanstvene, znanstveno – nastavne, nastavne i stručne baze Sveučilišta u Rijeci.

”Novi list i Radio Rijeka već jesu naše stručne baze, a sada nam se pridružuje i televizijska kuća Kanal RI. I do sada smo uvijek lijepo surađivali, ali sada će naši studenti dobiti priliku, sukladno fleksibilizaciji studiranja kojoj težimo, unutar samog studiranja steći praktične kompetencije. Studentski interes je vrlo visok, a iako se ovo čini kao tipičan prostor društvenih i humanističkih disciplina, dobrodošli su i svi ostali. Ovaj Sporazum predstavlja bitna iskorak i veselim se daljnjoj suradnji” izjavila je rektorica Prijić Samaržija.

”Važno nam je da se nalazimo među medijima s kojima surađuje Sveučilište. Jedna smo od najjačih regionalnih televizija u Hrvatskoj, a video je jedna od najjačih medijskih formata danas. Stoga mislimo da možemo puno pružiti Sveučilištu i njegovim studentima. Također mnogi naši novinari i novinarke, ali i drugi televizijski stručnjaci koji danas rade nacionalnim medijima, potekli su upravo s Kanala RI. Također, mi ćemo mnogo dobiti od studenata, jer mladi ljudi imaju svježe ideje, a također Sveučilište može predstavljati rasadnik naših budućih kadrova.”, kazao je direktor Jerčinović.

Glavni urednik Rivetti dodao je kako je iskustvo rada na televiziji iznimno korisno i kako studenti mogu mnogo naučiti o funkcioniranju medija, bez obzira na to hoće li se kasnije uistinu i baviti novinarstvom.

Prorektorica Barić zaključila je naglasivši kako se radi o strukturiranom sustavu stručnih sveučilišnih baza s nastavnicima sa Sveučilišta i mentorima iz privrede, koje se danas Kanal RI pridružio. 

Skip to content