KATEGORIJE

Srce na Sveučilištu u Rijeci  

21.03.2022. / vijesti / o sveučilištu

Srce u novom okruženju znanosti i visokog obrazovanja!   

Sveučilište u Rijeci posjetila je delegacija sa Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce), koju je predvodio ravnatelj Srca g. Ivan Marić. Osim njega Sveučilište su posjetili g. Dobriša Dobrenić, zamjenik ravnatelja i predstojnik Sektora za središnju računalnu i spremišnu infrastrukturu, dr. sc. Ognjen Orel, pomoćnik ravnatelja i predstojnik Sektora za informacijsku infrastrukturu, g. Draženko Celjak, predstojnik Sektora za upravljanje podacima, g. Mijo Đerel, predstojnik Sektora za posredničke sustave i informacijsku sigurnost, te dr. sc. Slaven Mihaljević, predstojnik Sektora za suradnju i komunikaciju. Delegaciju Srca primili su članovi uprave Sveučilišta: rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete, prof. dr. sc. Senka Maćešić, prorektorica za digitalizaciju i razvoj, prof. dr. sc. Gordan Jelenić, prorektor za znanost i umjetnost, prof. dr. sc. Davor Vašiček, prorektor za financije i poslovanje, prof. dr. sc. Saša Zelenika, prorektor za strateške projekte, i Lea Lazzarich, ravnateljica Sveučilišne knjižnice Sveučilišta u Rijeci.

Tim Srca održao je prezentaciju o novom okruženju znanosti i visokog obrazovanja, a na temu digitalne zrelosti sustava znanosti i obrazovanja i mogućnostima koje Srce razvija i nudi svojim korisnicima. Srce već 20 godina intenzivnno gradi digitalnu infrastrukturu te razvija digitalne usluge koje su na raspolaganju zajednici. Računski centar pruža 50 usluga namijenjenih za institucijske sustave i zajednicu. Na sastanku su se timovi osvrnuli na postojeću osnažena suradnju i zajedničke projekte Srce@Uniri. Od elaboriranih zajedničkih tema istaknuto je nekoliko tema koje su se komentirale i na taj način usmjerile na daljnje osnaživanje: izazovi s kojima se susrećemo i kako ih riješiti,  planovi za budućnost (DEI, HR-ZOO centri). Ispred Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Maćešić održala je prezentaciju o UNIRI digitalizaciji, što Sveučilište radi po pitanju digitalnih aplikacija za unapređenje sustava i prikupljanje podataka (portal i aplikacija zaposlenika, dgitalizacija upisa, sustav Turnitin, potpore istraživačima, In4RI, e-glasanje).

Sveučilište u Rijeci i Srce surađuju dugi niz godina, a Sveučilište u Rijeci svojim inovativnim transformativnim politikama predstavlja digitalnu transformaciju u širem smislu te riječi.  

Skip to content