KATEGORIJE

Što želite poručiti hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu?

12.05.2019. / vijesti / o sveučilištu

Javno savjetovanje o politici obrazovanja otvoreno je do 26. svibnja

petak, 10. svibnja 2019.

Pozivamo akademsku zajednicu – profesorice i profesore, studentice i studente, ali i ostale građanke i građane da zaključno do 26. svibnja 2019., kada će biti održani izbori za Europski parlament, putem Javnog savjetovanja pošalju svoja razmišljanja i prijedloge o tome što očekuju od hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu po pitanju politike obrazovanja. 
Po zaključivanju javne rasprave, razmišljanja i prijedlozi sažet će se u tzv. ”Riječku deklaraciju” i biti poslani novoizabranim hrvatskim zastupnicima. 

Podsjetimo, ovo je javno savjetovanje nastavak tribine ”Glasaj za Europu / Glasaj za znanost”, koja je 8. travnja 2019. održana u Vijećnici Grada Rijeke.  Tom je prilikom rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija kazala kako tribina i javno savjetovanje nisu dio kampanje, ali su poziv svima da izađu na izbore.

Naglasila je da treba preuzeti odgovornost i ponašati se kao odgovoran europski građanin, a mlade učiti odgovornom političkom ponašanju te kako treba prihvatiti odgovornost članstva u Europskoj uniji i kroz realne ciljeve stvarati uvjete kako bismo postali ravnopravni građani Europske unije.
Poveznica na vijest o održanoj tribini ”Glasaj za Europu / Glasaj za znanost”
Poveznica na snimku tribine na Facebookstranici

Skip to content