KATEGORIJE

Studenti – sustvaratelji YUFE studentskog putovanja

30.03.2021. / vijesti / yufe

Zadatak studenata u YUFE Mreži nije samo upisati i slušati kolegije; njihova je zadaća puno važnija. Studenti su sustvaratelji YUFE studentskog putovanja, što je bilo jasno vidljivo tijekom online sastanka (Meet&Greet) koji se održao u srijedu, 24. ožujka 2021. godine.

Od ukupno 90 studenata koji su prvi upisali kolegije iz YUFE ponude, 41 student priključio se online sastanku kako bi upoznao, istražio i razgovarao o predstojećim aktivnostima. Tijekom neformalnog upoznavanja i razmjene dosadašnjih iskustava, studenti su imali priliku podijeliti svoja mišljenja, izraziti svoje ideje i postaviti pitanja.

Jagoda Frost, studentica sa Sveučilišta u Maastrichtu, rekla je: „Sudjelovanje u Meet&Greetu bilo je nevjerojatno iskustvo. Ne samo da sam mogla upoznati kolege studente i osoblje s drugih YUFE sveučilišta, već sam dobila i mogućnost da proširim svoje znanje o različitim aspektima i mogućnostima koje YUFE nudi. Iskreno sam uživala u mogućnosti da posjetimo različite sobe i razgovaramo s predstavnicima sveučilišta koja sudjeluju. Nadam se da ću u budućnosti vidjeti još sličnih događaja!”

Studentica Sveučilišta u Rijeci Helena Drmić također je podijelila svoje prve dojmove: „Upis na druga sveučilišta zna biti pomalo zbunjujući i možda bi bilo lakše kada bismo si mogli međusobno pomoći što se tiče tih tehnikalija. Bilo bi i zanimljivo upoznati i druge YUFE studente i razmijeniti motivacije za upis u YUFE program.”

Prof. dr. sc. Martin Paul, predsjednik YUFE Mreže i rektor Sveučilišta u Maastrichtu, u svom je pozdravnom govoru naglasio da je glas studenata ključan u oblikovanju YUFE-ove vizije europskog sveučilišta te istaknuo da inicijativa može rasti samo uz doprinos studenata.

Skip to content