KATEGORIJE

Studij matematike i njegova primjena u poslovnom okruženju

08.09.2023. / vijesti / inovacije

U današnjem sve kompleksnijem poslovnom okruženju sposobnost razumijevanja, analize i rješavanja složenih problema postaje ključna kompetencija, a upravo se u rješavanju zahtjevnih izazova matematičari izvanredno snalaze. Njihova sposobnost apstraktnog razmišljanja, logičkog povezivanja i analitičke vještine mogu donijeti jednu potpuno novu dimenziju kod odgovaranja na poslovne izazove.

Na hibridnom događanju „Studij matematike i njegova primjena u poslovnom okruženju“ u organizaciji Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, u utorak, 12. rujna 2023. od 11:00 do 12:00 sati, u prostorijama Step Ri te online, imat ćete priliku čuti upravo to – kako matematičari mogu rješavati kompleksne poslovne zadatke zadatke i unaprjeđivati poslovanje i konkurentnost poduzećima.

Kroz iskustva i zanimljive primjere, budućim i postojećim studentima te svima zainteresiranima bit će pružen vrijedan uvid u širok spektar prilika za zaposlenje, karijernih mogućnosti i primjene matematike u poslovanju.

Matematičari su vrlo traženi u sektorima poput financija, tehnologije, osiguranja, logistike, računalstva i mnogih drugih, a naši izlagači podijelit će s vama svoja iskustva i savjete o tome kako najbolje iskoristiti matematičko obrazovanje u stvarnom i izazovnom svijetu rada.

Dekan Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Dean Crnković, objasnit će sudionicima na kakvim problemima poduzetnika mogu raditi studenti za vrijeme svoje prakse u poduzećima te kako se rješavanje matematičkih zadataka uklapa u poslovanje poduzetnika.

Bivša studentica matematike, gđa Karmen Rabar, podijelit će svoja iskustva vezana za mogućnosti zapošljavanja i suradnje s poslovnim svijetom nakon završetka studija.

Prof. dr. sc. Bojan Crnković, izvanredni profesor na studiju matematike, iz svog će bogatog iskustva prisutnima prikazati primjere projekata na kojima može surađivati s gospodarstvom.

Rok za prijavu je 11. rujna 2023. do 12 sati ili do popunjavanja mjesta, a prijave se vrše putem poveznice.

Događanje se organizira u okviru predaktivnosti Noći istraživača Sveučilišta u Rijeci koja će se održati u petak 29. rujna u Expordrvu, uz potporu EU projekta BLUE-CONNECT.

Skip to content