KATEGORIJE

Studijski posjeti kolega iz Sarajeva i Prešova Sveučilištu

15.06.2023. / vijesti / međ. suradnja

U razdoblju od 12. do 15. lipnja Sveučilišni centar za istraživanje i inovacije posjetila je delegacija Centra za istraživanje i razvoj te Službe za naučnoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu u okviru studijskog posjeta (prof. dr. Maja Arslanagić Kalajdžić, direktorica Centra za istraživanje i razvoj (CIR), Nina Begović, rukovoditeljica Službe za naučnoistraživački rad i Lejla Dizdarević, viša stručna suradnica u CIR-u), kao i dr. sc. Roman Vavrek sa Sveučilišta u Prešovu u okviru Erasmus+ mobilnosti.  

Posjetitelji su izrazili poseban interes za podrške i savjete na temu međunarodnih projekata, posebno onih istraživačkih, organizacije sustava kao primjera dobre prakse, teme vezane uz poslijedoktoranade, sudjelovanja u aktivnostima Europskoga sveučilišta na primjeru YUFE mreže i slično. 

U sklopu posjeta organizirani su sastanci s različitim organizacijskim jedinicama unutar Sveučilišnog centra za istraživanje i inovacije te drugim jedinicama Sveučilišta u Rijeci u području interesa gostiju. Predstavljen je rad Centra za istraživanje i inovacije (Lea Perinić), Centra za programe EU (Ivana Klarin), Centra za potporu pripremi kompetitivnih znanstvenih projekata (dr. sc. Ana Butković), Sveučilišnog savjetovališnog centra (Nikoleta Zubić i Sandra Nuždić) i Zaklade Sveučilišta u Rijeci (prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić). Tijekom posjeta predstavljeni su im i RIMAP platforma te projekti EDIH Adria (Damir Medved) i Inno2MARE (Hrvoje Marušić i Anna Maria Poljak). Domaćica posjeta bila je rukovoditeljica Sveučilišnoga centra za istraživanje i razvoj Nataša Jakominić Marot, a održani su i sastanci s prorektorom za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Gordanom Jelenićem te izv. prof. dr. sc. Vedranom Mikulić Crnković, voditeljicom Centra za promociju znanosti, koja je gostima predstavila brojne aktivnosti popularizacije znanosti na Sveučilištu u Rijeci. 

Skip to content