KATEGORIJE

Svečana sjednica Učiteljskog fakulteta

27.10.2023. / vijesti / o sveučilištu

Na Učiteljskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća, kojom je obilježena 17. obljetnica osnutka ove institucije. Svečanost je predvodila prodekanica za nastavu i studente doc. dr. sc. Jasminka Mezak, koja je zahvalila svim djelatnicima i studentima UFRI-a na dosadašnjem radu i postignućima, kao i gostima na dolasku i podršci Fakultetu. Pozdravnim govorima obratili su se uvaženi gosti: ravnateljica Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Diana Mandić, prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Mećešić, zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut i zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

Vi koji educirate pedagoške kadrove – učitelje i odgajatelje – vaša je uloga iznimno važna. Učitelji i odgajatelji formiraju našu djecu, oblikuju njihove stavove i razmišljanja u iznimno važnom periodu odrastanja. Upravo oni koje se bave primarnom edukacijom imaju ključnu ulogu u formiranju novih građana Europe, a Sveučilište je ovdje da vam svima da poticaj!, kazala je u svome obraćanju prorektorica Maćešić.

Učitelji i odgajatelji oblikuju vrijednosti te potiču rad, rast i razvoj pojedinca. Grad Rijeka prepoznaje važnost ovih kadrova i tema odgoja i obrazovanja te smo uveli Građanski odgoj i zdravstveni odgoj u škole. Svaki je vaš student i svaka studentica važna, pogotovo zato što se radi o deficitarnim zanimanjima. Stoga smo i podigli stipendiranja za 40 % te radimo na strategiji za mlade, rekla je zamjenica Krpan.

Vojko Braut pozdravio je u ime župana Zlatka Komadine i Primorsko-goranske županije, zahvalio profesorima Učiteljskog fakulteta što sudjeluju u formiranju onih koji kasnije formiraju djecu i mlade diljem PGŽ-a, te čestitao Fakultetu na dosadašnjem radu, uz želju za još uspješniji rad u budućnosti.

Učitelji su arhitekti znana i graditelji snova. Pokazujete u svoje radu izvrsnost i nepokolebljivu predanost najvišim pedagoškim standardima. Kako redovnim obrazovanjem, tako i cjeloživotnim programima postavljate nove izazove pred učitelje i odgajatelje i želim vam da samo tako nastavite, zaključila je ravnateljica Mandić.

Svečana sjednica dio je Dana Učiteljskog fakulteta, čiji je program dostupan OVDJE.

Skip to content