KATEGORIJE

Svečano otvorena edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta

03.12.2021. / vijesti / o sveučilištu

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci održao je danas, 3. prosinca 2021. svečanu sjednicu Fakultetskog vijeća u reprezentativnoj hali novouređene edukacijske radionice Torpedo, a tom je prigodom radionica službeno i otvorena. Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Alen Jugović održao je izvješće dekana te istaknuo kako je Fakultet, u ovo zahtjevno i izazovno vrijeme u kojem se svaki fakultet bori za studente, napravio izmjene, modernizaciju i prilagodbe svih 5 studijskih programa koje Fakultet provodi. Naši studenti vezani uz plovidbu nalaze posao unutar 3-6 mjeseci od završetka studija, a oni vezani uz zanimanja na kopnu unutar 12 mjeseci, a mnogi i mnogo ranije, ponosno je istaknuo dekan Jugović. Kroz 40-ak projekata na kojima trenutno naši djelatnici rade, ukupno smo u ovoj godini uprihodili oko 3,8 milijuna kuna, a putem tečajeva, odnosno cjeloživotnog obrazovanja još oko milijun kuna. Ljudi su najbitniji, ali svakako je bitna i oprema pa smo tako preuredili opremili i ovaj novi prostor, ali i proveli brojne druge projekte, a sve u cilju unaprjeđenja obrazovanja naših studenata, kao i znanstvenoistraživačkog i stručnog rada naših djelatnika, zaključio je dekan.

Pomorski fakultet perjanica je i ponos riječkog Sveučilišta. Vi ste dokaz da više i jest više i potpuno se uklapate u naš moto semper magis! Impresionirana sam vašim postignućima, a Sveučilište će vam, uvijek biti podrška, čestitala je dekanu i Fakultetu rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Okupljenima su obratili i pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Nada Milošević, dipl. iur., kao i dr. sc. Bojan Hlača, predsjednik Lučke uprave Rijeka i kap. Siniša Orlić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Uslijedilo je svečano otvaranje edukacijske radionice Torpedo, a simbolično su vrpcu zajedno prerezali pročelnica Milošević, rektorica Prijić Samaržija i dekan Jugović.

Ova do nedavno derutna hala nekadašnje tvornice Torpedo, godinama je bila prepuštena propadanju, a sada u nju (bez opreme) uloženo oko 500 tisuća eura (bez opreme) i ona će predstavljati edukacijsko-istraživački centar, jedinstven na Jadranu. Hala se nalazi u Baračevoj ulici br. 19, vrlo prikladno na samoj obali mora. Ovom se će se suvremenom radionicom koja će uvelike poboljšati praktična nastava, ali i pružiti priliku boljem znanstvenoistraživačkom radu korištenjem različite opreme. Kapacitete radionice, osim Pomorskog, koristit će i Tehnički fakultet, a možda i drugi u budućnosti. Pomorski je fakultet također uzeo u koncesiju i dio obale pa će ”flota”, odnosno edukacijske brodice koje posjeduje Fakultet biti privezane u neposrednoj blizini.

Pročitati više možete na mrežnim stranicama Pomorskog fakulteta.

Skip to content