KATEGORIJE

Potpisan Memorandum o suradnji na projektu UNIGEM

07.10.2021. / vijesti / diversity

U Sarajevu je 6. listopada 2021. održana ceremonija svečanog potpisivanja memoranduma o suradnji na projektu Universiy and Gender Mainstreaming (UNIGEM) između 17 sveučilišta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini.

Sveučilište u Rijeci sudjelovalo je putem virtualne platforme, a u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije prisutnima su se obratile prof. dr. sc. Sanja Barić, pomoćnica rektorice za studijske programe i institucijske politike i predsjednica sveučilišnog Vijeća za rodnu ravnopravnost te Daria Glavan Šćulac, dipl. iur., koordinatorica Sveučilišta u Rijeci na projektu UNIGEM.

Nj. E. Matthew Field istaknuo je važnost spremnosti sveučilišta da rade na integriranju rodne ravnopravnosti u sustav visokog obrazovanja, kako bi akademska i šira zajednica bile sigurna mjesto za nastavnike i nastavnice i studente i studentice.

Direktorica TPO fondacije iz Sarajeva, koordinatora UNIGEM projekta, v. prof. dr. Zilka Spahić Šiljak naglasila je važnost uspostave mehanizama za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja i promociju rodne ravnopravnosti na sveučilištima, a što bi trebalo rezultirati promjenom opće i organizacijske kulture u akademskoj zajednici.

U okviru započetog UNIGEM projekta kroz sljedeće četiri godine Sveučilište u Rijeci će u funkciji podržavajućeg partnera sudjelovati na brojnim aktivnostima koje će se provoditi u suradnji s partnerskim sveučilištima.

Skip to content