KATEGORIJE

Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Limericku novi članovi YERUN-a!

09.02.2021. / vijesti / o sveučilištu

Službenom objavom na stranici YERUN-a, Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Limericku postali su novi članovi Mreže mladih europskih istraživačkih sveučilišta (engl. Young European Research Universities Network, YERUN)! Riječko i irsko sveučilište prva su sveučilišta koja će se pridružiti Mreži od njezina osnutka 2016. godine.

Podsjetimo, na sjednici Generalne skupštine održanoj u listopadu 2020. godine donesena je odluka o prvom procesu proširenja mreže, a Sveučilište u Rijeci prvo je sveučilište iz ovog dijela Europe koje će se pridružiti toj prestižnoj organizaciji.

Kako naglašavaju čelnici YERUN-a, predsjednik prof. dr. sc. Bernd Scholz-Reiter i glavna tajnica Silvia Gomez Recio, Sveučilište u Limericku i Sveučilište u Rijeci prirodno se uklapaju u viziju YERUN-a, posebno imajući na umu njihove vrijednosti, ambicije i prioritete, koji se u potpunosti podudaraju s onima koje je YERUN identificirao u svom nedavno objavljenom Strateškom planu za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

U ostvarivanju svoje misije, članovi YERUN-a, kao odgovorna i društveno uključena sveučilišta, nastavit će razvijati svoju suradnju te otvoreno i u duhu partnerstva donositi odluke. Naglasak će biti na razvoju talenata, promicanju otvorene znanosti, razmjeni znanja i ideja, jačanju europske suradnje te stvaranju kulture izvrsnosti.

Ulazak u YERUN izvrstan je temelj i za ostvarivanje svih ciljeva i planova istaknutih u novoj Strategiji Sveučilišta, koja prigodno nosi naziv Europsko sveučilište budućnosti.

Službeno priopćenje pogledajte ovdje.

Skip to content