KATEGORIJE

Sveučilište u Rijeci primljeno u mrežu AUF

22.07.2020. / vijesti / o sveučilištu

Nakon što je početkom godine po prvi puta uvršteno na jednu od najcjenjenijih rang ljestvica svjetskih sveučilišta (QS World University Ranking) i postalo punopravni član YUFE-a, Sveučilište u Rijeci bilježi još jedan značajan uspjeh. Primljeno je u međunarodnu organizaciju Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), globalnu mrežu visokih učilišta i istraživačkih institucija koje govore francuski jezik. Upravni odbor AUF-a Sveučilištu je dodijelio status člana promatrača (membre observateur) koji vrijedi tri godine. Statusom promatrača stječe se i pravo korištenja mreže partnera, resursa i svih raspoloživih sredstava koja mogu pomoći u promociji frankofonije.

AUF je osnovan prije gotovo 60 godina, a jedno je od najvećih udruženja visokoškolskih i istraživačkih institucija na svijetu. Uvažavajući raznolikost kultura i jezika, AUF se zalaže za razvoj frankofonije na sveučilištima i posvećen je ekonomskom, socijalnom i kulturnom razvoju društava. Prema svojoj strategiji za razdoblje 2017-2021, AUF pomaže visokoškolskim i istraživačkim institucijama da ispune tri glavna cilja: kvalitetu obuke, istraživanja i upravljanja sveučilištem, profesionalnu integraciju i zapošljivost diplomanata te uključenost u cjelokupni razvoj društva.

Mreži se ove godine pridružio 21 novi član, pa AUF sada broji 1007 članova iz 119 zemalja. Osim Sveučilišta u Rijeci, u članove AUF-a ubrajaju se još dva hrvatska sveučilišta, ona u Zadru i Zagrebu.

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI