KATEGORIJE

Sveučilište u Rijeci – sigurno mjesto bez spolnog uznemiravanja

18.05.2021. / vijesti / o sveučilištu

Sveučilište u Rijeci, prvo je sveučilište u Republici Hrvatskoj čiji je Senat Sveučilišta donio odluku o usvajanju plana rodne ravnopravnosti.

Istovremeno, na sjednici Senata održanoj 18. svibnja 2021. godine, predstavljene su Smjernice za prevenciju i djelovanje u slučajevima spolnog uznemiravanja na Sveučilištu u Rijeci. Smjernice je izradila sveučilišna interdisciplinarna radna skupina s ciljem ponuditi smjernice za djelovanje u slučajevima spolnog uznemiravanja, ali, i još važnije, za preventivno djelovanje kako bi Sveučilište u Rijeci bilo sigurno mjesto studiranja i rada za sve osobe. 

Smjernice su namijenjene svim studentima, zaposlenicima, poslovnim partnerima i posjetiteljima bilo koje sastavnice Sveučilišta u Rijeci, neovisno o ulozi – prijavitelja, žrtve, sudionika, svjedoka, prijatelja ili odgovorne osobe na instituciji – u kojoj se mogu naći. Cilj je ovog dokumenta svakome pomoći da lakše prepozna spolno uznemiravanje i primjereno postupi bez obzira na položaj u kojem se nalazi.

SMJERNICE

Skip to content