KATEGORIJE

Sveučilište u Rijeci sudjelovalo na konferenciji V4+WB RMA mreže

06.04.2022. / vijesti / eu projekti

Konferencija “Research Managers and Administrators: Key Expertise to Boost the Regional Excellence and Innovation Potential” održana je u Budimpešti, 30.-31. ožujka 2022. godine. Organizirana je od strane znanstvenog instituta HETFA kao završni događaj u sklopu projekta “V4+WB Network of Research Managers and Administrators” (RMAs).

Konferenciji je prisustvovalo 120 sudionika, uključujući djelatnike i stručnjake koji pružaju podršku u pripremi i/ili provedbi projekata financiranih iz EU izvora u različitim znanstveno-istraživačkim organizacijama diljem Europe (RMA), predstavnike uprava znanstveno-istraživačkih organizacija te predstavnike stvaratelja politika iz država Višegradske skupine i Zapadnog Balkana. Ovaj dvodnevni međunarodni događaj pružio je priliku za umrežavanje, razmjenu znanja i iskustava te razvoj vještina RMA stručnjaka. Program je obuhvaćao širok raspon tema, uključujući potrebu priznavanja RMA profesije, njezin trenutni status u Europskom kontekstu te izazove s kojima se susreću države Višegradske skupine i Zapadnog Balkana.

U programu su aktivno sudjelovale i djelatnice Sveučilišnog centra za istraživanje i inovacije Nataša Jakominić Marot i Maja Skočanić Matovac.

Nataša Jakominić Marot, rukovoditeljica Centra, održala je radionicu na temu “Leadership skills“, a Maja Skočanić Matovac, voditeljica Centra za instrumente kohezijske politike EU, održala je predavanje na temu “Impact of participation in an European University Alliance on the UNIRI RMA office“.  

Snimku dijela događanja i prezentacije s konferencije možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Skip to content