KATEGORIJE

Sveučilište za 3. dob: Uskoro kreće ciklus predavanja o tvornici papira Hartera

09.05.2024. / vijesti / treća dob

Istražite s nama tajne riječke kulturne baštine kroz ciklus predavanja Hartera – tvornica papira u Rijeci! Očekuje vas mnogo terenske nastave.

Prijave su obavezne na email adresu 3dob@uniri.hr s podacima IME I PREZIME, STRUČNA SPREMA, GODINA ROĐENJA, ADRESA, EMAIL i TELEFON radi ograničenog broja mjesta.

Za sva pitanja možete se javiti na adresu 3dob@uniri.hr ili zvati na telefon 051 584 862.

Ciklus predavanja Hartera – Tvornica papira u Rijeci

Trajanje: 14. 5. – 28. 5. 2024., 5 susreta

Vrijeme i mjesto: utorkom i četvrtkom od 17 do 18:30. Lokacije predavanja će se javljati za svaki susret radi terenske nastave.

Cijena: 20 EUR

O ciklusu

Centar za popularizaciju i promociju znanosti Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Centrom za industrijsku baštinu i Prirodoslovnim muzejom Rijeka, provodit će ciklus predavanja o Harteri. U predavanjima ćemo, kroz različite naočale, dati pogled na povijest i perspektive Hartere: povijesno-urbanistički kontekst, tehnologija koje je omogućila uspon Hartere i okoliš – suputnik na putu kojim je Hartera kročila. Pogledat ćemo Harteru i kroz virtualne naočale, a ako vremenske prilike dozvole, organizirat ćemo i terensku nastavu na području Hartere. U završnom dijelu, motivirani naučenim i kroz grupni rad u interdisciplinarnim timovima, polaznici će predstaviti kako oni kroz svoje naočale vide budućnost riječke Hartere.

Predavanja su organizirana u okviru projekta FASIH – Future Art and Science in Industrial Heritage financiranog kroz program Kreativna Europa Europske unije.

Predavači: Bojan Crnković, Ingeborg Fülepp, Vedrana Mikulić Crnković, Željka Modrić Surina, Iva Mrak, Kristina Pandža, Boštijan Surina, Ivona Traunkar

Skip to content