KATEGORIJE

Svibanjska sjednica Senata

28.05.2024. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj su sjednici članovi Senata donijeli Odluku o raspisivanju Natječaja za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih i stručnih diplomskih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u akademskoj godini 2024./2025. Natječaj će biti dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta i njegovih sastavnica.

Senat prihvaća Smjernice za unaprjeđenje organizacijske kulture i upravljanja ljudskim potencijalima na Sveučilištu u Rijeci. Smjernicama se želi doprinijeti unaprjeđenju upravljačkih kapaciteta i organizacijske kulture na Sveučilištu u Rijeci te potaknuti sastavnice na njihov daljnji razvoj i implementaciju u skladu s njihovim specifičnim prilikama.

Članovi Senata primili su na znanje i čestitali izv. prof. dr. sc. Mladenu Buliću na izboru za dekana Građevinskog fakulteta u drugomu mandatu. Čestitke na izboru redovitih profesorica i profesora u trajnom izboru uputili su prof. dr. sc. Tei Schnurrer-Luke-Vrbanić, prof. dr. sc. Sandri Milić, prof. dr. sc. Miljenku Kovačeviću, prof. dr. sc. Viktoru Peršiću i prof. dr. sc. Felixu M. Wensveensu s Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Kristijanu Lencu s Tehničkog fakulteta, prof. dr. sc. Jeleni Roganović u naslovnu redovitu profesoricu u trajnom izboru na Fakultetu biotehnologije i razvoja lijekova, prof. dr. sc. Sandi Martinčić-Ipšić i prof. dr. sc. Božidaru Kovačiću s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija.

U sklopu tematske točke Senat je primio na znanje informacije o trenutačnoj fazi razvoja YUFE alijanse, budućim planovima i europskom okviru za alijanse Europskih sveučilišta. YUFE alijansa sada prolazi kroz više važnih procesa, kao što su uspostava YUFE pravne osobe, akreditacija prvog YUFE združenog studija, usklađivanje sa zahtjevima Europske komisije kako bi se započelo s izdavanjem Europskih diploma (eng. European degree) i dr. Predstavljene su najvažnije informacije o razvojnim procesima, europskom okviru i najvažnijim narednim koracima u razvoju YUFE alijanse.

Skip to content