KATEGORIJE

Tjedan karijera EFRI – mjesto gdje se spajaju znanje i iskustvo

08.11.2021. / vijesti / o sveučilištu

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Centar za karijere EFRI četvrtu godinu za redom organiziraju Tjedan karijera EFRI na kojem okupljaju predstavnike javnog i privatnog sektora iz cijele Hrvatske koji u sklopu kolegija prenose studentima iskustva iz prakse.

Od 8. do 12. studenog 2021. više od 60 predavača priključit će se aktivnostima s ciljem upoznavanja studenata s karijernim mogućnostima koje im se otvaraju po završetku Fakulteta, važnosti razvoja profesionalnih vještina te cjeloživotnog obrazovanja.

U tjednu koji je pred nama profesori će na jedan dan ustupiti svoje mjesto menadžerima, marketinškim stručnjacima, poduzetnicima, računovođama te drugim uspješnim predavačima iz prakse. Partneri iz svijeta gospodarstva koji će kroz razne interaktivne sadržaje predstaviti studentima svoje aktivnosti, prenijeti im svoje znanje te ih informirati o prilikama koje im se nude za vrijeme i po završetku studiranja.

Cijeli tjedan stručnjaci iz prakse studentima će pričati o aktualnim ekonomskim trendovima i znanjima i vještinama koje oni kao poslodavci traže i koji su cijenjeni u današnjem poslovnom svijetu.

Popratni program, sadrži dodatne edukacije iz prezentacijskih i novih prodajnih vještina te posjet ALUMNI zajednice Fakulteta Riječkoj razvojnoj agenciji Porin – novim partnerima Fakulteta u studentskom poduzetničkog inkubatora TORPEDO.

Prvi korak u povezivanju tržišta rada i visokog obrazovanja su stručne prakse koje su već dugi niz godina dio nastavnog programa preddiplomskih i diplomskih studija Ekonomskog fakulteta u Rijeci a za generacije upisane od nove akademske godine i s puno većim fondom sati što omogućuje studentima koji uspješno savladaju nastavni program imaju i iskustvo koji je ključni faktor u ostvarivanju uspjeha.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci izuzetno su traženi na tržištu rada, a poslodavci sve češće studente zapošljavaju već tijekom studija. To je rezultat intenzivne suradnje s poslodavcima na više razina. Stručnjake iz prakse uključujemo u redovitu nastavu gdje su mogućnosti prenijeti studentima primjere iz recentne prakse.

Cijeli program Tjedna karijera EFRI s poveznicima dostupan je na mrežnim stranicama Fakulteta – https://www.efri.uniri.hr/hr/efri_tjedan_karijera/2373/33

Svi zainteresirani građani mogu sudjelovati na online predavanjima. Zbog epidemioloških mjera predavanja na Fakultetu dostupna su samo za studente.

Ovogodišnje izdanje Tjedna karijera EFRI dio je aktivnosti EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR” čiji je cilj doprinijeti povećanju zapošljivosti EFRI studenata. Projekt je sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”

Skip to content