KATEGORIJE

Treći Roadshow projekta Interreg InnovaMare

25.10.2022. / vijesti / eu projekti

Na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 24. listopada 2022. otvoren je treći Roadshow u sklopu projekta Interreg InnovaMare. Tijekom 3 dana trajanja programa bit će prezentirani ostvareni rezultati projekta, uspostavljeni ekosustav i interaktivna inovacijska platforma kao alat koji objedinjuje sve dionike te otvara mogućnosti za daljnji razvoj prekogranične suradnje u području plavog rasta, a sudionicima će biti predstavljene konkretne morske tehnologije te predstavljeni programi budućeg Interreg 2021 – 2027 programa.

Otvorenju su prisustvovali riječki gradonačelnik Marko Filipović i zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut, pomoćnik rektorice Sveučilišta u Rijeci za investicije i inovacije i pročelnica Odjela za biotehnologiju prof. dr. sc. Miranda Mladinić Pejatović.

Osim niza radionica na temu plave ekonomije, program 3. Roadshowa uključuje i projekciju filma, dana 25. listopada. Prikazom dokumentarnog filma Blue future podignut će se svijest šire javnosti o važnosti očuvanja i održivosti Jadranskog mora. Naglasak ovog događaja je na prilici za umrežavanje relevantnih dionika i to kroz dijalog, prijenos znanja i uspostavljanje partnerskih konzorcija za buduće projektne suradnje u području plavih tehnologija.

Treći dan bit će održan u Centru za pomorske tehnologije Pomorskog fakultet sa sjedištem u Torpedu, kada će biti prikazane praktične Bluetech demonstracije o tome kako roboti i senzori za sprječavanje onečišćenja mora rade te prikazati načini kako ih privatni i javni sektor mogu najbolje iskoristiti u svojim djelovanjima.

Skip to content