KATEGORIJE

Trening program za PhD mentore (online)

28.03.2023. / vijesti / yufering

PhD mentorstvo ključna je aktivnost u akademskoj karijeri. Cilj je ove obuke upoznati mentore s alatima za prepoznavanje, identifikaciju i podršku mladim talentima. Mentori će naučiti kako poticati samorazvoj i samorefleksiju kod mladih talenata i dobit će platformu za razmjenu iskustava i najboljih praksi među kolegama u različitim područjima i na različitim sveučilištima.

Edukacija uključuje tri dana radionica. Svaki dan sastoji se od uvodnog dijela i InterVision dijela u kojem će mentori razmijeniti svoja iskustva mentorstva i međusobno razgovarati o konkretnim slučajevima. Radionice će biti interaktivne i održavat će se u međunarodnom okruženju, odnosno sudjelovat će mentori sa svih YUFE sveučilišta.

Vještine za budućnost:

  • kako razviti vještine kod doktoranata potrebne za razvoj karijere
  • vježbanje specifičnih slučajeva na Intervision sesijama
  • povećati svijest o vlastitom učinku kao mentora
  • razvijanje mreže podrške za mentore.

Radionicu će voditi prof. dr. sc. Ronit Shiri Sverdlov i dr. sc. Jan Theys, Sveučilište u Maastrichtu. Radionica je namijenjena svim istraživačima/icama koje imaju iskustva u mentoriranju doktoranata, a održavat će se na engleskom jeziku.

Prijava:

Ispunite prijavni obrazac i pošaljite ga na doktorska@uniri.hr najkasnije do 31. svibnja 2023. Obavijest o statusu prijave dobit ćete u prvoj polovici lipnja.

PROGRAM*:

  • Četvrtak, 28. rujna 2023., 09:00 – 13:00 CET

“Profili mentorstva, raznolikost studenata i upravljanje očekivanjima”

  • Četvrtak, 19. listopada 2023., 09:00 – 13:00 CET

“Refleksija i ishodi učenja”

  • Četvrtak, 9. studenog 2023., 09:00 – 13:00 CET

“Korisne povratne informacije”

*obavezno je sudjelovanje na svim radionicama.

Skip to content