KATEGORIJE

Umjetnički impulsi otpora nasilju prema ženama

19.11.2020. / vijesti / SPEAR

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, od 19. do 25. studenog 2020., u Rijeci će se održati sedmodnevna kampanja pod sloganom „Bitna si!“. SKC se pridružuje kampanji prikupljanjem umjetničkih impulse otpora nasilju prema ženama.

Autorica vizuala: Antonela Brenko, APURI studentica

Od 19. do 24. studenog 2020. prikupljamo vaše umjetničke impulse otpora koje ćemo, 25.11., na Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama, izložiti u našoj vitualnoj galeriji. 

Impulsi otpora koje prikupljamo vaše su umjetničke reakcije u nekom od umjetničkih medija s aktivističkom porukom borbe protiv nasilja: riječi, rečenice, frustracije, refleksije, reakcije, fotografije, crteži, prijedlozi natpisa za transparente, stihovi … kojima poručujemo da su nam ljudska prava važna i kojima podižemo svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja.

Umjetnički impulsi otpora nasilju prema ženama prikupljaju se ispunjavanjem obrasca!

Dobrodošle i dobrodošli ste slati i kreirati vaše umjetničke impulse otpora nasilju prema ženama do 24.11.2020.

Prikupljeni umjetnički impulsi otpora bit će izloženi 25.11., na Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama, u virtualnoj galeriji SKC-a. Sve informacije bit će dostupne na www.skc.uniri.hr te na Facebook stranici SKC-a.

Također, pozivamo zainteresirane studentice i studente da se uključe u oslikavanje Bitna.si priča.

Pozivamo sve zainteresirane, koji žele pridonijeti osvještavanju sveprisutne i gotovo društveno prihvatljive problematike nasilja nad ženama, da nam se pridruže od petka do nedjelje (od 13 do15 sati) na Trgu 128 brigade (ispred Poneštrice) u ocrtavanju/oslikavanju priča temeljenih na prikupljenim iskustvima i na temu sadržaja kampanje udruge PaRiter – Bitna.si. Priče možete pronaći ovdje.

Radovi će se koristiti za aukciju, a sav dobiveni prihod bit će doniran SOS Rijeka kako bi se konkretno pomoglo ženama žrtvama nasilja.

Materijali za izradu radova su osigurani, a za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na skc@uniri.hr ili  051 584 860.

Hvala na sudjelovanju!

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI