KATEGORIJE

Unapređenje vještina studenata lingvistike i jezika

06.12.2021. / vijesti / cjeloživotni programi

Projekt „Unapređenje vještina studenata lingvistike i jezika (UPSKILLS)“ strateško je partnerstvo za visoko obrazovanje unutar programa Erasmus+ Europske unije čiji je cilj unaprijediti vještine studenata jezika i lingvistike kako bi se povećala njihova zapošljivost. S obzirom na rastuću uporabu digitalnih tehnologija na tržištu rada naš konzorcij planira razviti novu modularnu studijsku komponentu za razvoj podatkovnih, istraživačkih, tehničkih, organizacijskih, upravljačkih i prenosivih vještina koja će se moći uključiti u postojeće studijske programe, prvenstveno na preddiplomskoj razini. Konzorcij uključuje Sveučilište na Malti kao koordinatora, Sveučilište u Bologni, Sveučilište u Grazu, CLARIN ERIC iz Nizozemske, Sveučilište u Beogradu i Sveučilište u Rijeci (Filozofski fakultet) kao partnere, te Sveučilište u Ženevi i Sveučilište u Zürichu kao pridružene partnere. 

Prva je faza našeg rada uključivala detaljnu analizu potreba, unutar koje smo izradili pregled relevantnih akademskih izvora, studijskih programa vezanih uz jezike i lingvistiku koji se nude diljem Europe, aktualnih poslova koje se nude prvostupnicima i magistrima jezika i lingvistike na tržištu rada i očekivanja budućih poslodavaca u jezičnom sektoru. Rezultati analize potreba predstavljeni su 25. lipnja 2021. na našem prvom diseminacijskom događaju pod nazivom Every time I hire a linguist… („Svaki put kad zaposlim lingvista…“), na kojem su izlagali predstavnici Glavne uprave za prevođenje Europske komisije, jezične industrije, istraživačkih centara, kao i nastavnici i studenti dvaju studijskih programa koji integriraju jezike i tehnologiju unutar programa Erasmus Mundus Europske unije. 

Prikaz događaja sa videosnimkama izlaganja nalazi se ovdje. Više informacija o projektu potražite na našim mrežnim stranicama, na kojima se možete i predbilježiti za naš bilten, ili putem slanja e-pošte na info@upskillsproject.eu

Skip to content