KATEGORIJE

“UNIRI PROJEKTI”: Rezultati periodične evaluacije izvještaja i privremena rang-lista

14.12.2021. / vijesti / znanstvenici

Sukladno odredbama Natječaja UNIRI PROJEKTI za dodjelu sredstava potpore znanstvenim istraživanjima na Sveučilištu u Rijeci – projekti iskusnih znanstvenika i umjetnika od 3. rujna 2018. godine, objavljuje se Privremena rang-lista projekata predviđenih za nastavak financiranja u trećoj godini provedbe. S ciljem poticanja produktivnosti i unapređenja ključnih institucijskih indikatora u svim znanstvenim područjima, Sveučilište u Rijeci namjenski raspodjeljuje iznos od 5.600.000,00 HRK za financiranje daljnje provedbe predmetnih projekata.

Priložena rang-lista projekata temelji se na rezultatima vanjske neovisne stručne evaluacije, a istaknute numeričke i slovne ocjene predstavljaju konačan rezultat usuglašenih mišljenja triju neovisnih recenzenata. U skladu sa stavom Stručnog vijeća za istraživanje i inovacije (SVII), kojeg su podržali Savjet za znanost i Senat Sveučilišta u Rijeci, ovim se prijedlogom predviđa transparentna raspodjela raspoloživih namjenskih sredstava temeljena na kvaliteti rezultata ostvarenih na projektima, uz istodobno uvažavanje načela institucijske uključivosti.

Iznos predviđen za pojedini projekt predstavlja, pritom, razmjeran udio unutar ukupnog raspoloživog iznosa, a proporcionalan je srednjoj numeričkoj i pridruženoj slovnoj ocjeni projekta prema provedenoj evaluaciji, kao i traženom iznosu prilikom prijave projekta. Voditelji kompetitivnih znanstveno-istraživačkih projekta koji su ostvarili stimulativnu potporu nakon dobivanja UNIRI projekta, a koji vode i UNIRI projekt, su, sukladno odredbama Natječaja, bili oslobođeni vrednovanja te im je automatski pridružena najviša postignuta ocjena u području znanosti kojem pripadaju. Kod dobitnika aktivnih stimulativnih potpora koji nisu istovremeno voditelji UNIRI projekata je navedeni status pridružen UNIRI projektu na kojem su suradnici. (Navedeni su projekti označeni osjenčanim poljima.) Za daljnje financiranje nisu, pak, predloženi projekti koji su ocijenjeni slovnom ocjenom C te projekti čiji voditelji nisu predali godišnje opisno i financijsko izvješće u za to predviđenom roku, te se navedeni projekti smatraju okončanima.

Iznosi sada predloženog financiranja odnose se na treći od tri jednogodišnja ciklusa (u prvom je jednogodišnjem ciklusu isplaćena i dodatna financijska rata).

Eventualni prigovori na privremenu rang-listu mogu se podnijeti pisanim putem najkasnije u roku od pet (5) radnih dana od dana objave privremene rang-liste na adresu elektroničke pošte projektiUNIRI@uniri.hr. O prigovorima odlučuje rektorica, uz prethodno mišljenje Povjerenstva za prigovore koje se sastoji od izabranih članova Savjeta za znanost.

Nakon odlučivanja o prigovorima, rektorica donosi konačnu Odluku o dodjeli sredstava s konačnom listom projekata kojima se odobrava financiranje, te se s korisnicima sredstava sklapaju ugovori.

PRIVREMENA RANG-LISTA

Skip to content